Daca PDL ar fi fost parfumier, atunci cu siguranta Elena Udrea ar fi fost imaginea cea mai potrivita. Dar cum PDL este un partid politic ce-si ascute sabia pentru decapitarea preturilor impovaratoare si eradicarea saraciei, Elena Udrea este inadecvata. Nu-i suficient sa identifici o tema cu impact public, este vital sa gasesti si un comunicator cu credibilitate pentru ca mesajele sa-si atinga tinta. Or, o persoana receptata ca mondena este tot atat de potrivita sa vorbeasca despre nivelul de trai cat este si Adrian Nastase de potrivit pentru lupta anticoruptie. Mai recomandata pentru rolul de Rosa Luxemburg ar fi fost Sulfina Barbu, fostul ministru al mediului, daca PDL tot s-a hotarat sa abandoneze tema morala si sa imparta cu PSD si PNL populismul stangist. Elenei Udrea ii va sta alaturi in teribila incercare de a bate discursul asistential al PSD si PNL un alt democrat-liberal calit in lupta cu cresterea preturilor: Gheorghe Falca, primarul Aradului, judecat pentru luare de mita. Lui i s-ar fi dat in grija, probabil, domeniul „integritatea tinerei generatii de politicieni“, dar era deja terenul de joaca al lui Cristian Boureanu.

Elena Udrea si Gheorghe Falca au fost insarcinati de partid cu strategia de comunicare in campania electorala fara vreo dezbatere interna, in urma unui simplu anunt facut de vicepresedintele PDL Raluca Turcan. Daca Raluca Turcan si-a facut stagiul in echipa lui Theodor Stolojan, pe Elena Udrea si pe Ghita Falca nu-i recomanda nimic pentru aceste pozitii, ocupate in 2004 de Adriana Saftoiu si Dorel Sandor, cu exceptia bunelor relatii cu seful statului. Udrea, Falca si Turcan au ceva in comun, pe Traian Basescu. Elena Udrea a condus administratia prezidentiala, Ghita Falca ii este fin, iar Raluca Turcan este sotia purtatorului sau de cuvant. Coincidenta? Mai degraba semnul ca PDL s-a predat fara niciun foc de arma lui Traian Basescu, dupa ce a cochetat cu independenta in campania pentru alegerile locale si a pierdut.

Partidul si presedintele isi continua relatia simbiotica si toxica, desi PDL dauneaza imaginii presedintelui pentru ca nu este alternativa politica promisa si asteptata de electoratul sau, iar presedintele pagubeste PDL de posibilitatea unei aliante postelectorale, in urma razboiului de patru ani cu toata lumea. Numirea celor trei democrat-liberali, si nu a altora, evidentiaza si lipsa de incredere a sefului statului in fostul sau partid, din moment ce au fost selectati numai oameni de casa.

Este greu de crezut ca echipa de comunicare a PDL compusa din Elena Udrea, Gheorghe Falca si Raluca Turcan a aparut spontan. Sugerata de presedinte sau doar pe gustul lui, va functiona ca interfata intre formatiunea din Modrogan si Palatul Cotroceni, aceasta fiind si singura ratiune pentru care Udrea si Falca au fost acceptati fara obiectie ca strategi ai partidului. Cu o asemenea echipa de comunicare si de imagine, probabil ca seful de campanie al PDL va fi insusi seful statului, Traian Basescu.

EvZ.