Contrar declaratiilor dlui Geoana despre scaunele care nu se elibereaza la comanda, presedintia Consiliului National al PSD i-a revenit dlui Nastase la un scor confortabil. Acum PSD are trei presedinti (Iliescu de facto, Geoana de jure si Nastase de nevoie) si un sef de campanie (Miron Mitrea) recuperat, de asemenea, de la DNA. O adevarata trupa retro care si-a propus sa castige alegerile si sa-l invinga pe dl Basescu - de a carui frica dl Nastase a tremurat de vreo zece ori in discursul sau ("suntem dominati de frica, Basescu creste din frica noastra" etc) pana a ajuns la pepeni: "daca e adevarat ca frica pazeste pepenii, atunci Basescu e cel mai mare pepene".

Un inceput cam prost pentru dl Nastase: faptul ca-si recunoaste frica de dl Basescu e jenant iar faptul ca se teme de dna Alina Mungiu Pippidi si cand aceasta nu e in tara, pomenind-o insistent, e chiar alarmant. Rezultatul alegerilor a fost digerat mult mai usor fiindca in seara precedenta, cei patru muschetari Iliescu, Geoana, Nastase si D. M. Popescu cinasera impreuna la Capsa, lucru care i-a obligat sa respecte eticheta. Dl Iliescu a animat sala reclamand eticheta de "produs expirat" primita in partid iar dl Geoana i-a replicat ca "la pus etichete nu exista campion mai mare ca dl Iliescu".

Aluzie la etichetele "arogant" si "prostanac" pe care produsul expirat le-a aplicat dlor Nastase si Geoana. Atins, dl Iliescu a raspuns ca "depinde de context, de nuante" ceea ce l-a facut pe dl Geoana sa renunte la orice eticheta: "depinde de ce parte a sexului te afli". Dupa o scurta andropauza, cei patru s-au gandit si la anticipate dar nu prin daramarea Guvernului ci prin conlucrarea cu el.

PSD "este obligat sa conlucreze cu PNL" a zis dl Iliescu, intai "pentru a promova acele legi care ne convin noua" si apoi pentru ca "avem doi adversari comuni, Basescu si PD-L", pe care dl Nastase s-a declarat nerabdator sa-i bata: "e timpul sa punem mai multa adrenalina, sa punem motor turbo la masina noastra electorala". Pazea! Pazea ca vine Adrianalina calare pe TurboIlici - farmec dand regretelor.

Ce ne facem, fetelor? Fetele si-au gasit alesul de Dragobete: fata dlui Basescu fu aleasa secretar general la Tineretul PD-L. Ce i-o fi trebuit drei Elena Basescu - juna, bela, titrata, fata de presedinte, top-model - sa intre in politica, zau daca poti pricepe. Ce-i lipsea? Judecand dupa optiunile sale personale (Hrebenciuc jr) si publice (PD-L), ai zice ca i s-a urat si cu frumosul si cu binele.

Curentul