Impresionat de nenorocirile din Moldova, presedintele Basescu a lansat un apel catre politicieni sa se duca in mijlocul sinistratilor pentru a le arata ca nu sunt abandonati, un apel catre populatie sa manifeste solidaritate fata de cei nenorociti si a exprimat speranta ca "evenimentul nu va fi politizat". Slaba speranta. Evenimentul era deja politizat iar pe micile ecrane vizitele oficialilor in zonele calamitate erau considerate vanatoare de voturi in cizme de cauciuc.

In fine, mai bine sa fie criticati (complet aiurea!) fiindca se duc decat sa fie injurati fiindca nu se duc. Te-ntrebi ce-ar fi zis deformatorii de opinie daca dnii Basescu si Tariceanu plecau in concediu ori nu se duceau in zona - mai ales ca tot ei criticau (pe buna dreptate) absentele dlui Videanu de la inundatiile si ninsorile din Capitala. Abil, dnul Videanu replica mereu ca dansul nu e un primar "populist", sa umble in cizme ca sa impresioneze electoratul.

Culmea este ca acum dl Basescu a dat intr-una din comunele inundate de un primar "cu pantofi luciosi si costum negru" pe care l-a repezit imediat. Ca sa nu para populisti, unii exegeti tv au considerat ca dl Basescu a exagerat si ca omul se gatise afland ca vine presedintele. Probabil, numai ca presedintele nu venise sa-l cunune ci sa-l vada la treaba. Nu te duci la inundatii in costum decat daca esti in urma cu protocolul.

Altii, neavand pesemne cizme de firma, nu s-au dus deloc la potop. Marii absenti de la tristul eveniment au fost tocmai liderii din PSD in frunte cu "premierul Geoana" - care altminteri nu mai conteneste sa-i caineze pe saraci.

Conform presei, dl Geoana a preferat o distractie studenteasca in Capitala unde a fost deosebit de activ. Intotdeauna cei de stanga (vorba unui pictor celebru) stiu sa se distreze bine. Cei de dreapta stiu in schimb sa se certe zdravan. Intelegatoare, mass-media aferenta n-a scos un sunet despre absenta liderilor de stanga de la potop fiind mai preocupata de absentele lor rasunatoare de la parlamentare: dnii Iliescu, Gusa, Pavelescu nu mai candideaza.

Candideaza in schimb dl Prigoana a carui tumultuoasa experienta conjugala si abilitatea in a manui "pliciul" anti-nevasta au fost considerate de PD-L extrem de pretioase in disputele politice.

Deceptionat, dl Gusa a si anticipat ca "viitorul parlament va fi cel mai slab de dupa '89". Putin spus. Iute ca Gabi Szabo, negru ca Prigoana, bogat ca Verestoy si acoperit ca Geoana, viitorul parlament s-ar putea numi Liga lui Mitica din politica.

Curentul