Guvernul a alocat (intr-o sedinta de urgenta la care a participat si dl Basescu) sumele pentru refacerea infrastructurii in zonele calamitate si ajutoarele pentru sinistrati. Ajutoarele sunt de-a dreptul meschine. Ce sa faca un batran ramas fara casa cu 300 de lei? Ce sa faca o familie ramasa pe drumuri cu 500 sau 800 de lei? Aproape ca ti-e si rusine sa spui aceste sume. Cand te gandesti cati bani se aloca pentru campaniile electorale si cati bani se cheltuiesc pentru un candidat care in opt cazuri din zece motaie in Parlament ori isi legalizeaza coruptia incepi sa observi ca in tara asta e rentabil sa fii sinistru dar sa te fereasca Dumnezeu sa fii sinistrat. Reintors printre ei, presedintele Basescu a incercat sa le explice ca nu poti sa faci si diguri si sosele, sa maresti pensiile si salariile si sa dai si ajutoare mari in acelasi timp. Ba poti! Daca nu-i risipesti aiurea. Mai ales daca ti-ai propus, precum premierul Tariceanu (in aceeasi zi), sa faci din Romania a 7-a putere economica din UE utilizand "sapte principii" de guvernare. Ambitie mare: Dumnezeu a facut lumea in sapte zile, PNL face Romania campioana europeana din sapte principii. Aleluia! Comentatorii au pus explicatia intelegatoare a presedintelui Basescu fata de simbolicele ajutoare oferite sinistratilor pe seama unei reapropieri de PNL in vederea aliantelor postelectorale. Suna cinic - deci plauzibil. In acelasi timp, daca dl Basescu ar fi criticat dimensiunile minuscule ale ajutoarelor, transformatorii de opinie l-ar fi acuzat de populism dar si de faptul ca nici macar la nenorocire nu renunta la razboiul cu premierul si profita de inundatii ca sa-l bage cu capul in apa.

Acum nadejdea este in mila oamenilor de afaceri - avand in vedere ca unii si-au facut averile taind paduri si contribuind la alunecarile de teren - si in ajutoarele de la UE.

Statistica arata ca pana si intr-un an de slaba absorbtie a fondurilor europene, Romania a primit totusi cu 600 de milioane de euro mai mult decat a cotizat. Asa ca dl Iliescu a zbarcit-o din nou cand s-a trezit declarand ca: "noi, sarantocii, am ajuns finantatorii UE". Sarantocii de la noi au finantat (votat) mai intotdeauna PSD care a sponsorizat cele mai mari averi (Tiriac si Patriciu) din Romania (si chiar din UE) si care tot pe capul saracilor se duce, sa le ia votul din batatura. De exemplu, dl Nastase candideaza la Mizil, mare halta politica (de la Niculescu-Mizil incoace) pentru ilegalisti. Ia sa vedem cine candideaza la Dej?

Curentul