Ce menajerie! Obisnuita echipa de politruci invechiti in rele - de la Viorel Hrebenciuc la Norica Nicolai - va fi dublata de personaje precum telenovelista Zavoranu, „rapsodul“ de muzica populara Nicolae Furdui Iancu, fostul fotbalist Ilie Dumitrescu sau analistii Saftoiu si Avramescu. Iar acum, cocosul care vrea sa se aseze in fruntea acestei variante moderne a „cantaretilor din Bremen“ este insusi Silviu Prigoana, noul „rege al gunoaielor“ - dupa ce fostul suveran, Cezar Preda, a devenit un onorabil politician.

Prigoana a ramas in memoria publicului prin faptul ca a divortat si s-a recasatorit de nenumarate ori cu Adriana Bahmuteanu. Ea se plangea ca o batea cu pliciul de muste, el sugera ca are dubii asupra fidelitatii sotiei. Tot scandalul putea fi urmarit zi de zi, in direct, la televizor. Pana la urma, cei doi s-au impacat, iar rodul iubirii lor, micutul Maximus, a avut parte de un botez care se pare ca ar fi costat circa 100.000 de euro si la care a fost prezent insusi presedintele Traian Basescu.

Avand parte de bunavointa prezidentiala, Prigoana spera sa bage sub pres toate povestioarele despre tumultuoasa sa viata comico-erotica si ravneste la postul de presedinte al Camerei Deputatilor. In aprilie, la Etno TV, personajul a dezvaluit detalii ale maretului sau plan politic: autonomie pentru maghiari, dar cu conditia ca acestia sa plateasca o taxa de 5.000 de euro la intrarea in tara si o mie de euro amenda pentru „lenesii“ care nu participa la vot. In plus, Romania ar trebui sa se inspire din practica autoritatilor chineze, care-i impusca pe stadioane pe drogati si pe corupti.

Poate ca ar trebui sa ne ingrijoram pentru faptul ca ideile lui Vadim Tudor sunt preluate de un personaj care face parte din protipendada PDL. Nu va faceti probleme: omul este un mincinos patentat. Eram alaturi de el, intr-o emisiune televizata, cand se plangea ca, din cauza costurilor exorbitante ale intretinerii, va fi nevoit sa se mute impreuna cu soacra, intr-un apartament de bloc. Presa tocmai relatase ca baiatul sau cel mare, Honorius - un adolescent intarziat, care, in iunie 2007, se maturiza alaturi de starleta Ana Maria Prodan - a zgariat o masina de lux de peste 150.000 de euro. Recent, dupa ce Honorius P. a ramas fara carnet, tatal sau i-a amenintat pe politisti, spunand ca va „avea grija“ de cei care „se ocupa“ de familia sa.

Trist este insa ca acest om si-a gasit usor un loc de candidat pe listele PDL, si nu oriunde, ci in Capitala, in sectorul 3, fieful mult-iubitului primar Liviu Negoita. Prigoana este pe cale sa se impuna drept imaginea PDL-Bucuresti, ceea ce ar fi in perfecta concordanta cu cloaca in care se scalda aliatii locali ai lui Gigi Becali. Daca va fi ales, cu un pic de perseverenta, dupa patru ani, el va fi, poate, alaturi de Oana Zavoranu, si liderul de opinie al primului parlament ales prin vot uninominal.

Mai poate cineva sa conteste succesul noului sistem electoral si efectele sale benefice asupra reformarii clasei politice?

Evenimentul Zilei