Pentru ca singurele probleme care mai exista intre Italia si Romania par sa fie cele legate de culoarea cravatelor ministeriale, in locul sedintelor comune de guvern italo-romane propun reuniuni bilaterale Armani-Botezatu, sau comisii Versace-Schrotter.

Mai nou, se pare ca toate problemele legate de imigrantii romani din Italia s-au rezolvat prin calde strangeri de mana si batai pe spate intre Basescu sau Tariceanu si Berlusconi. In discursul de la sedinta comuna de guvern cu colegii romani, premierul italian arata jovial ca “nu trebuie sa exageram importanta anumitor fapte si delicte ale romanilor, incidente care s-au bucurat de un spatiu larg in presa din cele doua tari”.

Premierul italian uita, se pare, ca a castigat alegerile din aprilie impreuna cu gasca sa de populisti tocmai datorita discursurilor alarmiste antiimigratie si a planurilor cvasifasciste indreptate la adresa romilor romani care ii bagasera pe peninsulari intr-o criza de panica.

Dar, fireste, in toata aceasta criza, presa este vinovata, iar aici Il Cavaliere pare sa fie pe aceeasi lungime de unda cu presedintele nostru, presa fiind vinovata pentru toate, de la incalzirea globala si criza financiara pana la cresterea pretului pastelor din faina integrala.

Aceste probleme bilaterale fiind reglate, dupa cum ne asigura ambele guverne, o noua criza apare insa la orizont! Fashionistul premier italian a fost absolut socat, la sedinta comuna de guvern, de cravata stacojie a ministrului Justitiei din tara noastra, care i-a provocat o “impresie puternica”! Berlusconi a intervenit prompt pentru a rezolva criza, oferindu-i imprudentului ministru roman Predoiu un set de cravate de diverse culori, probabil mai in ton cu ideologia sa decat rosul de trista amintire. Propun, pentru evitarea unor situatii similare pe viitor, sa se tina sedinte comune romano-italiene pe teme de moda.

De exemplu, s-ar putea organiza reuniuni bilaterale Armani-Botezatu sau comisii Versace-Schrotter. Din fericire pentru noi, avem deja un important ambasador al romanilor bine imbracati in gasca politica berlusconiana: pe Ramona Badescu. Diva este deja consilier al primarului Romei, Gianni Alemanno, cunoscut pentru faptul ca este foarte bine accesorizat: el poarta accesorii la moda, cum ar fi crucea celtica - simbol al neofascistilor -, pe care nu si-o scoate niciodata de la gat. Alemanno promitea, de altfel, in campania electorala, ca va trimite inapoi acasa mii de romani, probabil in ideea ca acestia vor putea impartasi conationalilor din Romania trucurile vestimentare prinse in timpul sederii la Roma.

Cotidianul