Daca esti in politica si ai realizat mai sus-numita tranzactie, pe urma poti sa ii dai batranelului tau ce valoare de intrebuintare vrei. Adrian Nastase s-a folosit de venerabila sa matusa ca sa deretice prin milioanele de euro si sa puna la camara o parte din avere, sub forma mostenirii din declaratia de avere. Urmasul sau de la Palatul Victoria, Calin Popescu Tariceanu, s-a lipit si el repede de prima batranica iesita in cale.

Tusa Ioana din Rozavlea, Maramures, a devenit, dupa ce reporterii Realitatea Tv i-au descoperit fluturasul cu trei lei, nu doar subiect al compasiunii guvernamentale, pus chiar pe ordinea de zi a Executivului, dar si temei pentru o ditamai ancheta sociala la nivel national, in cautare de saraci abandonati de stat.

Publicitate

Fix in toamna dinainte de alegeri, cand populismul da in parg, Ministerul Muncii deschide ochii - si il bate pe umar si pe primul-ministru, luat cu cresterea economica -, incercand sa ii depisteze pe toti cei care statistic ar trebui declarati morti de foame. Primele concluzii sunt uluitoare: Guvernul Romaniei nu are nici o idee in legatura cu numarul romanilor care au zero ajutoare sociale.

Mai exact, statul roman habar nu are cati sarmani ar avea nevoie de o carja sociala. Si cum sa te astepti atunci sa administreze eficient saracia, cata vreme nici o autoritate nu cunoaste dimensiunile ei? Asa cum, pare-se, nu are treaba nici cu bogatia, care i se scurge printre degetele lasate larg raschirate inspre privilegiatii sistemului. Acelasi premier, care asteapta acum recensamantul muribunzilor sociali pentru a-i obloji cu suta de lei si a-i pune in geamul Palatului Victoria ca in vitrina cu trofee, a comandat si o ancheta privind lefurile de milionari ale directorimii de stat.

Cotidianul