Cele trei partide care au negociat in aceste zile au intrat primele in criza: au dat o groaza de bani ca sa ajunga aici si acum nu stiu alaturi de cine sa-i recupereze. Daca se pacalesc? Daca sunt tradati? Ca toti marii infideli, dl Tariceanu s-a dovedit cel mai neincrezator in PD-L: cand ti-ai exclus colegii din partid, cand ti-ai scos aliatii din guvern si ai suspendat presedintele care te-a desemnat (conform planului cu PSD, dupa cum s-a confirmat acum), e normal sa nu mai ai incredere in propriile victime ci mai degraba in adversari.

In consecinta, PSD a preferat si el adversarii din PD-L renuntand la mofturile PNL dupa ce liberalii se oferisera sa-l sprijine pe dl Basescu la prezidentiale in schimbul fotoliului de premier pentru dl Tariceanu. Le-a propus adica, sa-i tradeze inca o data!

Caci nimic nu-i reuseste mai bine premierului decat incalcarea oricaror angajamente (scrise sau orale) - in afara celor inavuabile, impartasite cu dl Patriciu (plus Voiculescu). Nici dl Basescu nu e intr-o situatie confortabila: nimic nu e mai greu decat sa-ti deosebesti viitorii calai de viitoarele victime - mai ales acum, in conditiile oficializarii confuziei. Exemplul cel mai elocvent si mai revoltator s-a produs chiar in aceste zile cand ne-a parasit Ticu Dumitrescu, liderul fostilor detinuti politici si autorul legii deconspirarii securitatii. In mod simbolic, trupul sau a fost depus la sediul fostului Minister de Interne, acolo unde a fost arestat si torturat.

Citeste editorialul integral:

Curentul