E nasol, s-a refacut FSN-ul, spun ingrijoratii tari la memorie. E chiar mai nasol, fiindca alianta care sta sa se parafeze iti restampileaza votul, sub ochii tai.

Si asa te trezesti ca una ai votat si cu alta te alegi! Ce faci in atari conditii? Te consolezi cu vorbele lui Ion Iliescu, de pe vremea patrulaterului rosu: “Nu guvernezi cu cine vrei, ci cu cine poti!“? Guvernarea nu e obligatorie, mai ales cand ai castigat “moralmente“ alegerile. De doua zile, alegatori care s-au dus la urne si de gura mea ma suna cu intrebarea daca se merita? Nu sunt niste naivi - adica isi dau seama cum e cu alianta asta, ceea ce insa nu-i incalzeste cu nimic. “Cu votul meu sa ajunga Geoana la guvernare?“ vine cea de-a doua intrebare, care iti incuie orice recurs onest la strategie.

Fosti studenti care au incasat-o in Piata Universitatii de la minerii lui Papasa, pustani care ii faceau galerie lui Basescu, in luna suspendarii sale, refuza sa-si puna batista la nas ca sa poata accepta “pragmatismul“ unui compromis care le baga votul in aceeasi oala cu nestramutarea oamenilor de bine care i-au aplaudat pe mineri si cu legalismul de pripas al alegatorilor celor 322.

Si vorba cuiva, dupa ce te trezesti ca ai pus stampila sa ajunga la putere partidul prezidat onorific de Ion Iliescu, batranul edec al stangii de pricopseala iti mai si da cu tifla principiilor, spunand ca nu e de acord cu ceea ce nici tu nu esti de acord, numai ca tu ai devenit intre timp un simplu pretext de negociere. Si cand mai afli si cum a convins Miron Mitrea crema pesedista sa voteze pentru o alianta cu PDL te ia opareala. I-a dus pe rand la prelucrat in closetele Parlamentului, urmarit de Vanghelie, care-l ameninta pe culoar, si prin usa, fara a-i uita pe micii rataciti de directivele dlui Geoana. Asta in timp ce strategii pedelisti se rugau pentru victoria puterii de convingere a lui Mitrea, proaspatul lor aliat, indiferent unde s-ar manifesta. E adevarat ca un closet poate fi privit si ca un loc care-ti asigura o certa intimitate, dar tot closet ramane.

Citeste editorialul integral:

Cotidianul