Dorin Petrisorinventariaza Lasitatiile lui Catalin Predoiu: "În fapt, cea mai evidentă trăsătură de caracter a domnului ministru Predoiu pare a fi laşitatea. O demonstrează comportamentul său public în cele zece luni de mandat. A lăsat conducerea DNA sub semnul interimatului, deşi, conform legii, era datoria sa de ministru să facă propuneri rezonabile în acest sens. După ce Monica Şerbănescu a fost respinsă atât de CSM, cât şi de preşedintele Băsescu la şefia DNA, Predoiu n-a mai catadicsit să caute o soluţie, lăsând în sarcina viitorului ministru alegerea respectivă. Mai mult, la Secţia a II-a a DNA, după expirarea mandatului lui Doru Ţuluş, Predoiu nici nu s-a mai ostenit să caute o soluţie. A lăsat-o pe Laura Codruţa Kövesi să-l numească interimar pe Ţuluş, aşa cum s-a întâmplat şi cu Daniel Morar. Predoiu a dovedit laşitate şi în cazul generalului Dan Voinea. Deşi Kövesi i-a solicitat public ministrului revocarea din funcţie a lui Dan Voinea, descoperit cu grave neglijenţe în urma controlului de fond efectuat la Secţia Parchetelor Militare, Predoiu a evitat să adopte o soluţie".(integral in Cotidianul)

In schimb, Mircea Marian considera in, Doamna Udrea ne invită la mănăstire, ca nu nominalizarea lui Predoiu la Justitie reprezinta cea mai mare problema a guvernului ci numirea Elenei Udrea in fruntea Turismului. "Nu sunt un mare admirator al lui Stolojan, dar cred că trebuie să acceptăm faptul că avea nişte colaboratori competenţi, cel puţin prin comparaţie cu ceea ce a recrutat guvernul Boc. Ce asemănare poţi să găseşti între fostul ministru de finanţe, Ionuţ Popescu, şi activistul PCR Pogea? Popescu, cel care a legiferat cota unică, nu a primit niciun telefon de la liderii PDL, după ce s-a terminat campania electorală. Andreea Vass poate că pare o oportunistă, dar este doctor în economie şi are un stagiu de pregătire la Stanford. Vass a scris mai multe lucrări de economie decât a citit Elena Udrea toată viaţa ei. Nu racolarea lui Predoiu la Justiţie, nu numirea unei nulităţi la Interne sau a trepăduşului lui Mazăre la Mediu mă enervează cel mai mult. Prezenţa în acest cabinet a doamnei de Pompadour este cea mai mare sfidare pentru naivii care - ca mine, recunosc! - credeau că PDL va aduce la putere un plus de competenţă şi de cinste. Pur şi simplu mi se pare inacceptabil ca această persoană, ale cărei apariţii publice au oscilat între penibil şi banal, să fie ministru. Nu mai vorbim de faptul că doamna respectivă are afaceri în turism, ceea ce o duce într-un evident conflict de interese. Dânsa crede că-şi va salva reputaţia dacă îi va plimba prin străinătate pe vreo câţiva ziarişti flămânzi şi-şi va aranja apariţii televizate alături de morsele competente cu care are relaţii personale. Mi-e teamă că singura speranţă pentru ca această doamnă să-şi salveze sufletul este să apuce ea însăşi calea turismului ecumenic". (integral in EvZ)

Tom Gallagher argumenteaza in Ego sau principii, asta-i intrebarea, ca pozitia partidului condus de Emil Boc devine din ce in ce mai fragila. "Dupa ce Theodor Stolojan a renuntat la premierat, destule voci au presupus ca gestul va conduce, inevitabil, la destramarea acordului de coalitie dintre PSD si PDL. Dar PSD a ramas imperturbabil, acordand-i partenerului de coalitie ragazul necesar pentru a se lupta cu demonii sai interiori si acceptand, intr-un final, alternativa Emil Boc cu destula afabilitate. Nici nu ar fi avut motive de revolta fata de emergenta acestuia, Boc fiind un politician lipsit atat de experienta economica, cat si de credibilitatea si popularitatea lui Stolojan. Solutia a constituit, de fapt, o adevarata mana cereasca pentru tovarasii transformati in capitalisti care si-au asigurat, cu putine zile inainte de Craciun, jumatate din ministere, augmentandu-si in plus puterea detinuta in Parlament, CSM si Curtea Constitutionala gratie membrilor, respectiv simpatizantilor prezenti in aceste structuri. Judecand dupa degringolada de saptamana trecuta, PDL nu se prezinta nicidecum intr-o forma atat de buna incat sa poata rezista neclintit potentialelor cerinte venite din partea celor mai agresivi si inventivi ministri pesedisti sau ale aliatilor acestora. PDL pare deocamdata compus dintr-o serie de factiuni galcevitoare, preocupate sa interpreteze fiecare in felul ei instructiunile venite de la Cotroceni sau, ocazional, determinate sa pretinda a nu fi auzit megafonul prezidential". (integral in Romania libera)