In editorialul sau "Manati, mai!", Toni Grecu ne propune o uratura pentru guvernul proaspat ales si face haz de necaz de masurile luate pana acum de noul executiv. "S-a sculat mai an/ Badita Traian/ El in scari s-a ridicat/ Peste tara s-a uitat/ Cind poporul a votat/ A votat de s-a rupt urna/ Si Vadim le-a pierdut urma/ A votat de-a rupt stampila/ Ce-a iesit, te-apuca mila,.../ Aho, aho, copii si frati/ Stati pe loc si nu minati... "Stati pe loc", este inceputul urarii de anul nou? Nu era mai corect: Aho, aho, copii si frati / Dati-i drumul, nu mai stati? De stat pe loc am stat de ni s-a acrit. Schimbati inceputul urarii mai copii si frati ca daca stam pe loc, ne ia criza din urma si ne face terci". Integral in Romania Libera.

Razvan Exarhu vorbeste in "Rataciti intre ritualuri" despre cum "In fiecare an, daca avem prea mult timp pentru amanunte, aflam ca ceva nu e in regula cu mersul lucrurilor. Ori ca se pierd obiceiurile, ori ca apar unele noi. Si cum ar trebui sa procedam noi ca sa fie toata lumea multumita? In fiecare an, daca avem prea mult timp pentru amanunte, aflam ca ceva nu e in regula cu mersul lucrurilor. Ori ca se pierd obiceiurile, ori ca apar unele noi. Adica sa fie si sarbatoarea ca pe vremea lui Zalmoxe, dar sa si arate totul ca in Disneyland. Sa respectam si traditia crestina, dar sa si avem noroc sa mai prindem ceva la reduceri". Integral in EVZ.

In editorialul"Traditionalul Craciun din SMS-uri si nu numai...", Dan Radu vorbeste despre cum o pana de curent poate sa ne aduca liniste in suflete de Sarbatori. "Deschid pios televizorul si vad o sexy Craciunita cu o caciula de Mos Craciun pe cap. In rest e imbracata intr-o fusta extra-extra mini si intr-un sutien in care sanii ii dau pe dinafara precum cozonacii in tavi. Pe alte posturi ni se ureaza traditionalul “Merry Christmas”. Iisus Cristos este izolat undeva pe TVR 2, alaturi de Stefan Hrusca, in rest Mos Craciun face legea". Articolul integral in Gandul.