In editorialul "Dati vina pe Ucraina!", Ioana Lupea sustine ca in orice conflict cu Rusia se considera ca victima este cea vinovata. "Daca un prichindel este snopit in bataie de un musculos de 2 metri si 110 kg, vinovat este prichindelul care, inainte de a fi lasat lat, a insultat namila. Cam asta este si atitudinea unor comentatori si politicieni europeni care se grabesc, intr-un cor manios, dar placut urechilor Kremlinului, sa acuze Ucraina pentru actuala criza a gazului din Europa si sa justifice agresiunea Rusiei. Invinovatirea Ucrainei si doar a Ucrainei pentru noua criza a gazului este si unul dintre scopurile politice ale Rusiei, care incearca sa discrediteze Kievul in fata puterilor occidentale dispuse sa-i inmaneze invitatia de aderare la NATO. Asa cum a facut-o cu succes si in cazul lui Mikhail Saakashvili care s-a trezit, dupa interventia Rusiei in Georgia, izolat pe scena politica internationala, pe motiv ca a tras primul foc." (Integral in EvZ)

In "CSVD Sorin Oprescu", Cristian Patrasconiu afirma ca pentru primarul general al Capitalei este mai important spectacolul decat consistenta politicilor publice. "In traducere libera: el vrea CSVD - ce se vede! Constantin Dinu. Un nume mult prea comun incat sa va spuna prea multe! Totusi, pana de curand, la Drobeta-Turnu Severin a existat un primar cu acest nume. Povestea sa e foarte interesanta si, daca vreti, chiar pilduitoare. Intre 1986 si 1989 a fost prim-secretar al judetului Mehedinti. Ulterior, dupa „Revolutie“, a obtinut trei mandate de primar in municipiul Dr.-Tr. Severin, fara sa faca practic niciun efort, doar in baza bunei reputatii pe care o acumulase in perioada comunista in Mehedinti. Ce se intamplase atunci? Orasul arata sensibil mai curat decat in mandatele predecesorilor sai. Apoi, intrarile in Tr. Severin fusesera, intr-un fel primitiv, aranjate." (Integral in Cotidianul)

Sabina Fati, in "Femeile lui Basescu", vorbeste despre feminizarea puterii datorata faptului ca presedintele isi propulseaza fara prejudecati favoritele in functii-cheie ale statului. "Astfel, pentru prima data in istoria sa, Romania are in fruntea Parlamentului o femeie: Roberta Anastase, care a devenit presedinta Camerei Deputatilor la doar 32 de ani mai ales datorita sustinerii presedintelui. Tot in premiera si tot la insistentele sefului statului o femeie a preluat Secretariatul General al Guvernului: Nicoleta Andreescu. Pentru alte doua protejate de-ale presedintelui noul Guvern a creat doua portofolii decorative, asa cum se cuvine pentru cele doua doamne atractive care le vor ocupa: Elena Udrea, fotoliul Turismului si Monica Iacob Ridzi, cel al Tineretului si Sportului. Traian Basescu si-a format o ariergarda din amazoanele cele mai fidele, sugerand in acest fel ca au ramas putini barbatii pe care se mai poate baza. Cei trei baroni PDL care detin cele mai influente si banoase ministere, Adriean Videanu (Economie), Vasile Blaga (Dezvoltare regionala) si Radu Berceanu (Transporturi), greu de tinut in frau de Emil Boc, vor fi supravegheati si poate chiar contracarati cu ajutorul muzelor prezidentiale." (Integral in Romania libera)