Aproape fiecare partid de peste Prut a regizat cate un film de propaganda inspirat de evenimentele de pe 7 aprilie. De la Prut si pana la Nistru, toata lumea e cu ochii pe televizoare. Prin camine culturale, prin cinematografe, se incoloneaza basarabenii la vizionari. In primele randuri sunt oameni la costum, cu aspiratii de parlamentari. Doamnelor si domnilor, urmeaza campania electorala! Filmul, va rog!

Fiecare partid are propriul adevar despre ce s-a intamplat pe 7 aprilie la Chisinau, in fata parlamentului, a presedintiei sau prin culise. A fost, dupa caz, lovitura de stat, o manipulare grosolana a autoritatilor, revolta spontana. In secvente s-au injectat doze mari de dramatism, muzici apasatoare, replici scurte. Campania de la Chisinau are de toate. Lipseste doar preocuparea pentru adevarul cel mare.

”Atitudinea absolut personala a autorilor (...) e prezenta in toate filmele. Toate au menirea clara de a convinge, de a manipula”, comenteaza regizorul Igor Cobileanski. „Vad personaje neaose, totodata sinistre si contradictorii.”

Citeste articolul integral si un interviu cu regizorul Igor Cobileanski in Evenimentul Zilei.