Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a vorbit la Money Channel despre protestele din aceste zile sustinand ca inlocuirea dialogului cu violenta si "cultivarea" ei de catre anumiti lideri ai Opozitiei ar putea sa-i faca pe investitori si principalii parteneri europeni sa creada ca suntem o tara instabila. Baconschi crede ca este nevoie de consultari reale cu societatea civila, dar spune ca nu poate fi vorba d eo demisie a presedintelui Basescu.

"Fondul este ca o buna parte dintre romani nu se regasesc nici in mnagementul politic, in nici in dialogul cu autoritatile, care au o voce si care trebuie ascultati deoarece suntem o democratie matura in UE si putem gasi in orice chestiune o solutie viabila. De aceea condaman violentel de orice fel, deoarece violentele nu fac decat sa agraveze problemele... Daca nu vom reprima tentatia a inlocui dialogul cu presiunea strazii, atunci investitorii straini si partenerii nostri din UE vor ajunge la concluzia ca aici este o tara instabila", apreciaza liderul democrat-liberal.

Baconschi spune ca este cel insarcinat din partea PDL sa initieze un ciclu de consultari cu principalele ONG-uri, consultari care vor incepe chiar de saptamana viitoare: "Nu avem un panaceu la dispozitie, dar trebuie sa cautam solutii".

Acesta spune ca pe blogul sau nu a atacat societatea civila din randul careia provine, dar ca face o distinctie "absolut necesara intre anarhistii care nu fac decat sa distruga in lume" si intre protestatarii pasnici care-si apara drepturile. "Acesti extremisti au fost recuperati de Opozitie si transformati in reprezentanti ai intregului popor", sustine acesta.

"Dupa 20 de ani schimbam o gramada de obicieiuri si legi proaste si e nevoie de un larg dialog social" si de ajungerea la un compromis crede Baconschi.

Liderul PDL spune ca nu se poate pune problema schimbarii presedintelui care a fost ales in mod democratic: "Nu cred ca subiectul zilei e <>, de la seful statului la Guvern", dar admite ca oamenii au ajuns la o anumita saturatie fata de actualii guvernanti si clasa politica.