Presedintele PNL Crin Antonescu, copresedinte USL, a declarat luni seara, la Antena 3, ca Executivul care va fi format de Uniunea Social Liberala va avea un singur prim-ministru, Victor Ponta, iar ministrii, in speta cei liberali, nu vor avea dubla comanda.

"Am pornit de la principiul ca Victor Ponta este cel care poarta responsabilitatea si acesta este un guvern care va avea un singur prim-ministru si care va fi condus de primul-ministru si in care ministrii, cei liberali de exemplu, nu vor avea dubla comanda. Sa incercam sa facem si noi in Romania lucrurile ca la carte", a afirmat Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a precizat ca nu a existat nicio tensiune intre el si premierul desemnat Victor Ponta pe subiectul formarii noului Cabinet.

"Discutiile dintre mine si Victor Ponta pe acest subiect sunt, probabil, discutiile in care am avut cele mai putine divergente sau diferente de parere de cand suntem noi impreuna. N-a fost niciun moment de criza, niciun moment in care sa spunem 'bai, as vrea asa, dar eu vreau asa'. Am pornit de la cateva principii si lucrurile au mers, as spune, perfect", a spus Crin Antonescu.

El a mentionat ca marti seara noul Cabinet, format de USL, va fi anuntat de premierul desemnat Victor Ponta.

"Maine (marti, n.r.), pe vremea asta, va spun clar si luati aminte, veti afla din gura premierului desemnat componenta cu nume si renume a acestui Guvern", a declarat Antonescu, potrivit Mediafax.

Presedintele PNL a aratat ca nu au fost "prea multe variante" de Guvern, pentru ca el si Ponta s-au inteles destul de repede asupra componentei.

El a precizat ca discutia despre componenta noului cabinet a fost inca de la inceput sub rezerva faptului ca este un executiv limitat in timp - pana la alegerile generale.

"Discutia toata a fost sub rezerva faptului ca e un guvern pana in noiembrie. In noiembrie, chiar daca noi vom face din nou guvernul, ceea ce sper, totul se ia de la zero, mai putin primul-ministru pentru ca intelegerea ramane valabila, si impartirea portofoliilor ca si a persoanelor este cu totul alta", a explicat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat ca premierul desemnat a venit si a propus o structura in "care se pastreaza in linii mari" un "partaj" in sensul "care noi, care voi" si, in linii mari, si o echipa, Ponta cerandu-i parerea asupra ministrilor liberali si chiar si asupra unor oameni din PSD.

"Premierul a venit si a propus o structura si un partaj al ministerelor - care noi, care voi. (...) Ceea ce a propus Victor Ponta, ca impartire de ministere, mi s-a parut absolut judicios si am fost de acord de indata. Am mai facut doar, ulterior, datorita personajelor care ocupau, ca sa spun asa niste schimbari de comun acord in structura ministerului sau a persoanei", a adaugat el.

Liderul liberal nu a dorit sa dezvaluie nici nume, nici portofolii pe care le-ar fi luat PNL.

"S-au vehiculat foarte multe nume in aceste zile. (...) Cunosc guvernul, insa nu pot sa confirm sau sa infirm", a spus Crin Antonescu.

Antonescu: Nimeni din gasca lui Basescu nu va fi in vreo structura de putere a noastra

Presedintele PNL a mai afirmat luni seara la Antena 3 ca "nimeni din gasca lui Basescu nu va fi in vreo structura de putere" a USL.

Intrebat daca in viitorul guvern condus de Victor Ponta vor fi preluati si actuali ministri, cum ar fi Catalin Predoiu sau Leonard Orban, asa cum s-a vehiculat in ultimele zile in mass-media, liderul liberal a spus: "Am avut despre aceasta o discutie si avem, si eu si Victor Ponta, aceeasi parere".

"Nimeni din gasca lui Basescu nu va fi in vreo structura de putere a noastra. (...) Ca principiu, am spus foarte clar nu. Este foarte clar ca nu avem prea mari dubii. De vreme ce actuala putere a facut lucruri rele, a guvernat prost, de vreme ce noi pretindem ca avem oameni buni, mai buni, ca avem de facut niste lucruri pe care stim sa le facem, ce rost are", a afirmat Antonescu.

Antonescu: Nu am printre obiective presedintia Senatului

"Antonescu nu are deloc in obiectivele sale sa fie presedintele Senatului", a afirmat Crin Antonescu, intrebat daca se discuta la varful USL o eventuala preluare de catre liderul liberal a presedintiei Camerei superioare a Parlamentului intr-un context teoretic al suspendarii actualului sef al statului Traian Basescu.

"Suspendarea lui Traian Basescu, daca va fi sa se petreaca, nu se petrece in 15 secunde. (...) Iar daca il inlocuim pe Vasile Blaga nu trebuie sa fie Antonescu presedinte la Senat", a mai spus presedintele PNL.