"Nu exista nici o structura. Diplomatia publica este un exercitiu de coordonare care depaseste nivelul de propaganda si de brand de tara. Nu poti infiinta o institutie cu subiect si predicat si cu personalitate juridica care sa se ocupe de asta. Informatia este falsa de la cap la coada", a declarat duminica seara, la Realitatea Tv, Cristian Diaconescu, fost ministru al Afacerilor Externe, in prezent consilier prezidential. Cristian Diaconescu a comentat, astfel, declaratiile lui Victor Ponta privind intentia de infiintare a unui "Megaminister de Externe al Administratiei Prezidentiale".

Cristian DiaconescuFoto: HotNews.ro

Premierul a declarat ca a parasit sedinta de joi a CSAT deoarece nu a acceptat ca pe ordinea de zi sa fie trecute documente prin care, de exemplu, era infiintat "un Megaminister de Externe al Administratiei Prezidentiale". Acest "Megaminister" ar fi urmat sa functioneze sub forma unui oficiu din structura Administratiei Prezidentiale care sa coordoneze Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene, serviciile publice de radio si televiziune, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru refacerea imaginii Romaniei in strainatate, a sustint primul ministru.

In opinia premierului, presedintele intentiona sa subordoneze Guvernul printr-un astfel de oficiu: "Nu cred totusi ca presedintele a vazut materialul, probabil unii dintre consilierii sai vor sa fie supraministri", a spus Ponta la RTV.