Ce si-au trecut alesii in CV-uri. Liviu Dragnea a castigat un Oscar si este unul din urmasii descoperitorului Floridei. Parlamentarii se lauda cu tot felul de abilitati si distinctii care de care mai trasnite: cetatean de onoare in America, manuitor de tancuri si masini unelte, sofer profesionist si inventator, participant la lupta antidrog sau in cataloage de milionari. Vicepremierul Liviu Dragnea este mandru ca a primit "Oscarul pentru excelenta" in cadrul unui eveniment de recompensare a personalitatii anului in Teleorman care a avut loc in 2003. Politicianul ne-a explicat ca distinctia si manifestarea au traditie in judet, pentru ca se organizeaza anual si premiul il primeste cate o personalitate din Teleorman. Fost presedinte al Consiliului Judetean, Liviu Dragnea a primit premiul sau pentru "activitate deosebita in slujba comunitatii", scrie Romania Libera.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Protectie pentru cei trei ministri din raportul pe Justitie. Premierul Victor Ponta nu va lua nicio masura impotriva subalternilor cu probleme penale, afl ati in vizorul Comisiei Europene. Raportul pe Justitie, dat publicitatii marti de catre Comisia Europeana, mentioneaza ca "noul Guvern si-a reiterat obiectivul de a lupta impotriva coruptiei, dar, dintre persoanele nou-numite in functia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de coruptie". Pentru ca raportul nu-i nominalizeaza pe cei trei ministri, acestia s-au facut ca ploua, premierul Victor Ponta s-a declarat nemultumit de faptul ca documentul Comisiei Europene nu este suficient de clar si le-a luat apararea subalternilor sai. In orice caz, ministrii cu probleme penale vor ramane bine-merci in Guvern, anunta EVZ.

Cum ne vom alege viitorii parlamentari: nemteste sau pe lista de partid? Introducerea unui sistem mixt de tip german sau revenirea la votul pe liste sunt luate in calcul de politicieni pentru schimbarea legii electorale. Liderii politici au inceput negocierile pentru redactarea viitoarei legi electorale. Actuala reglementare, care a dus la cresterea numarului de parlamentari, a fost criticata de presa si de societatea civila. Toate propunerile urmeaza sa fie analizata de o comisie parlamentara de cod electoral, care ar urma sa fie formata saptamana viitoare. Tonul este dat de USL, alianta care detine doua treimi din locurile din Parlament si poate modifica legea pe baza unui acord dintre PSD si PNL. Cele doua partide iau in calcul doua variante. Una ar fi revenirea la votul pe lista, folosit in Romania din 1990 si pana in 2004, informeaza Adevarul.

Emil Boc: Guvernul Ponta duce statul in subdezvoltare economica. Fostul prim-ministru Emil Boc a declarat, joi, ca guvernul Ponta urmeaza in bugetul pe 2013 pas cu pas politicile fostului guvern PDL, potrivit B1.ro. "E o mare diversiune ce face Ponta. In fapt guvernul Ponta, prin proiectul de buget confirma pas cu pas toate masurile pe care le-am luat si le valideaza. Si in acelasi timp le arata demagogia pe care au avut-o cand erau in opozitie. Acum ei beneficiaza de stabilitatea data de guvernele PDL, cu suferintele romanilor, dar a dat Romania stabila din punct de vedere macroeconomic", a spus Boc. De asemenea, primarul Clujului sustine ca Guvernul Ponta duce statul in subdezvoltare economica, scrie Romania Libera.

Sever Voinescu: Ceva se va intampla pe partea dreapta, sper ca PDL sa fie inteligent. "Grupuri din politica si business", dezamagite si de PDL si de PNL, se intalnesc sa discute viitorul dreptei, a scris, pe Facebook, Sever Voinescu. "Noua Republica a devenit partid cu acte in regula. Aud ca Forta Civica creste numeric si se dezvolta institutional in ritmul planificat de sefii ei. Vad pe Facebook ca Forta Noua iese din ce in ce mai mult in public, semn ca clarificarile din interiorul grupului se apropie de sfarsit. Adevarul este ca, de la 9 decembrie incoace, Bucurestiul fierbe politic. Eu stiu patru grupuri de oameni din politica, din business sau si din politica si din business care se reunesc si discuta aprins intre ei viitorul dreptei. Fac planuri, vor sa se angajeze. Sunt oameni care nu mai cred nici in acest PDL, nici in acest PNL, dar care nu vor sa se demobilizeze, sa plece acasa tristi. Asta e semn bun: ceva se va intampla in viitor pe partea dreapta, acolo unde PDL pare ca nu mai e in stare sa atraga nimic, din pacate", scrie fostul deputat PDL, anunta EVZ.