Dan Voiculescu a declarat, intr-un interviu acordat Adevarul, ca USL nu se va rupe, iar despre coabitarea Ponta-Basescu, pe care o catalogheaza drept "fortata, artificiala", spune ca a avut rezultate bune, in privinta numirii procurorilor.

Fragmente din interviu:

Despre coabitarea Ponta-Basescu si "intoarcerea armelor" impotriva lui Crin Antonescu:

Eu nu cred că e o coabitare care duduie şi care merge bine, eu cred că e o coabitare impusă, forţată, artificială, care, poate, cum gândesc unii, e spre binele României. Dar această coabitare este definitiv artificială, nu-i naturală. Eu niciodată n-o să cred că Băsescu-l apreciază pe Ponta. Sau că Ponta îl iubeşte pe Băsescu. Categoric nu (a intors armele - n.r.). Deci, categoric, şi subliniez, categoric acest lucru nu e real pentru simplul motiv că tandemul, echipa Băsescu-Ponta e, aşa cum spuneam, un fenomen contra naturii. Nu seamănă cei doi, şi când doi oameni nu seamănă, nu gândesc, aproximativ, la fel, nu au viziuni cât de cât comune, nu poate fi tandem.

Despre avizarea si numirea procurorilor:

Ceea ce înseamnă că am ieşit din instabilitatea în care stăteam de un an de zile cu procurorii, cu prelungiri din astea. Da, practic, acum această politică de, să-i spunem, coabitare a dat rezultate bune, în afara acestei proiecţii de imagine, că ea ar avea la bază prietenia între Ponta şi Băsescu. Nu are. Are interesul amândurora. Ponta are interesul să performeze ca prim-ministru şi are nevoie să nu aibă frâne, piedici din partea lui Băsescu. Pentru asta, sigur că face unele compromisuri. Iar Băsescu, care ştie că se apropie finalul, şi-ar dori, probabil, să poată să-şi ia Vila Lac, pe care a pregătit-o. Să poată să aibă SPP până la moarte, să poată să beneficieze de nişte drepturi sau – poate în mintea lui – să poate să fie viitorul prim-ministru al României, să fie şeful NATO. Chestii de genul ăsta. Adică a realizat faptul că trebuie să se gândească la viitorul lui şi-al prietenilor

Despre destramarea USL:

USL-ul nu se rupe. USL-ul îşi continuă obiectivele, repet, aşa cum au fost ele gândite, dar ajustările de care vorbeam au ca scop tocmai să se îndepărteze pericolul ca USL-ul să se rupă.

Despre rivalitatea intre trustul de presa al lui Sebastian Ghita si trustul sau:

Nu, nu cred, cu toată modestia, că Sebastian are trust de presă. Adică rivalitatea poate fi între doi elefanţi, nu poate fi rivalitatea între un elefant şi o broască. Este percepţia dumneavoastră.