Victor Ponta a declarat ca isi "pierde putin timp" cu declaratiile presedintelui Traian Basescu, atunci cand a fost intrebat cum comenteaza declaratia sefului statului de sambata referitoare la referendumul propus de acesta si modificarea Constitutiei, afirmand ca noua constitutie este "constitutia unei gasit de politicieni" care s-au considerat "vesnici", iar referendumul sau va trece mai usor.

"Recunosc ca imi pierd foarte putin timp cu declaratiile domnului presedinte si cred ca fac foarte bine ca nu dau foarte multa atentie, sunt declaratii schimbatoare si lipsite de substanta," a spus Ponta, intr-un interviu acordat TVR in timpul vizitei in Hong Kong.

Declaratia lui Traian Basescu la care se referea intrebarea: "Eu nu aman (referendumul), eu ii urmaresc, functie de decizia lor semnez si eu decretul. Asta am spus de la bun inceput, ca astept doua lucruri: sa vad cum iese Legea referendumului, si sunt convins ca mult mai usor trece referendumul meu cu 50% decat Constitutia lor, pentru ca asta nu e Constitutia Romaniei, e Constitutia unei gasti, a unei gasti, a unui grup."

Ponta a precizat ca decizia privind organizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei o va lua acasa, in urma consultarilor cu partenerii sai, si a reiterat faptul ca prefera sa vada partea buna a deciziei Curtii Constitutionale.

"Decizia nu o iau eu aici la Hong Kong, voi discuta cu Crin Antonescu, Daniel Constantin. Modificarea nu este a unui partid sau aliante, este a unei tari. Eu am vazut mai mult partea plina a paharului din decizia Curtii Constitutionale, mi-a fost teama ca nu am mai fi putut schimba nimic in Romania," a mai precizat premierul.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca este constitutionala modificarea Legii de organizare si desfasurare a referendumului prin care a fost scazut pragul de prezenta daca nu se aplica un an de la data intrarii in vigoare.