l a precizat, la Antena 3, ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a inceput discutii informare cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene (CE), dar ca Guvernul incearca la acest moment sa nu inflameze lucrurile.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni seara, ca a decis sa nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenti la carburanti. Premierul Victor Ponta a declarat pentru Mediafax ca, in aceste conditii, Romania nu mai are practic acord cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

Discutarea in board-ul FMI a scrisorii de intentie si a memorandumului de politici economice incheiate cu autoritatile romane, programata pentru luna decembrie, va fi amanata intrucat documentele trebuie sa contina si semnatura presedintelui tarii.

Acordul este in vigoare, insa board-ul FMI nu va mai discuta pe 18 decembrie, asa cum era programat, scrisoarea de intentie si memorandumul cu Romania, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Voinea a afirmat, la Realitatea TV, ca o astfel de situatie poate avea ca efect cresterea costurilor de imprumut ale statului.