Crin Antonescu a afirmat marti seara ca i-a propus lui Victor Ponta, in cadrul unei convorbiri "foarte scurte", sa fie numit un purtator de cuvant al USL, deoarece el nu va mai apare in conferinte de presa cu premierul, in conditiile in care nu face parte din categoria oamenilor politici care "dupa ce se scuipa in fata oamenilor apar de mana".

"Am cerut, am propus, sa desemnam un purtator de cuvant al USL care sa comunice cu presa deciziile care se iau. Eu nu fac parte din categoria oamenilor politici de felul Traian Basescu sau, ma tem, dl Ponta care, dupa ce s-au scuipat in fata intregii tari, sa mai apara de mana", a spus presedintele PNL.

El a precizat ca exista in continuare "dialog" cu Victor Ponta, "dar in momentul in care am ajuns in situatia sa ne facem unul pe altul mincinos, si doar unul e mincinos, e indecent sa mai pozam ca un cuplu politic in fata cetatenilor, macar la nivel de imagine".

"Conferinte de presa impreuna nu mai dam", a concluzionat el.

Crin Antonescu a afirmat ca o alta tema de discutie a fost propunerea lui Victor Ponta de a emite o ordonanta de urgenta care va permite Birourilor reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor sa numeasca o conducere interimara la TVR.

"I-am spus nu ca asa ceva nu e face, ca nu mai are rost. I-am spus ca TVR e intr-o situatie critica si ca varianta cu o ordonanta maine mi se pare inacceptabila. Nu ptuem da o ordonanta sa modificam legea doar ca parlamentarii au fugit de la vot, mai bine cheama parlamentarii lui" la vot, a spus seful PNL.

Insa liberalii vor vota bugetul, a precizat Antonescu, care a explicat ca PNL isi asuma acest proiect, construit alaturi de PSD si partidele din coalitie.