Sorin Paler, un brasovean care intentioneaza sa candideze la alegerile europarlamentare, explica intr-un clip postat pe Youtube care sunt motivele pentru care isi doreste un loc in Parlamentul European. Sorin Paler afirma, printre altele, ca omenirea se afla "in plin cutremur cosmogonic dat de mitul arhaic si de mitul civilizator". El mai spune cavrea sa impiedice monopolul coalitiei USL.

"Motivul pentru care, de fapt, am de gand sa candidez la alegerile europarlamentare este pentru a spune clar realitatea din Romania si pentru a impiedica monopolul societatii politice, economice si sociale de catre aceasta coalitie numita USL", a declarat Sorin Paler, potrivit unei declaratii de presa postate pe Youtube in data de 4 februarie 2014 de utilizatorul "cutremurull cosmogonic".

Sorin Paler este politician, regizor si scriitor, potrivit Digi24. A intrat in politica in 1990, cand s-a inscris in PNL, iar in mai 2013 a trecut la partidul Forta Civica. A publicat cinci volume, printre care si "Sentinta hienei cu colti de cremene" despre care autorul spune ca este "proza oarecum a absurdului, spre eseu filozofic".