Victor Ponta sustine ca rezultatul obtinut de alianta PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare este foarte bun, in conditiile in care "200.000 de buletine au fost anulate, pe buna dreptate", deoarece aveau stampila atat pe PSD cat si pe Mircea Diaconu.

"Foarte multi oameni au considerat ca pot sa voteze si cu noi si cu Mircea Diaconu", a declarat luni seara primul ministru, invitat la postul de televiziune Romania TV.

El a mentionat ca nu ii pare rau pentru aceste buletine anulate in conditiile in care se bucura "foarte mult ca a intrat Mircea Diaconu" in Parlamentul European.

In cadrul emisiunii, Ponta a apreciat, la intrebarile moderatorului, ca Mircea Diaconu ar fi putut intra, cu voturile obtinute in unele orase, in turul doi al alegerilor prezidentiale. "Poate candideaza la turul doi, nu exclud acest lucru", a spus el, mentionand insa ca, in acest caz, nu il vede ca pe un adversar al sau, in conditiile in care PSD l-a sustinut la alegerile europarlamentare.

Intrebat cum l-a sustinut PSD pe Mircea Diaconu, Ponta a raspuns: "L-am ajutat sa nu i se fure voturile in sectii".

Chestionat daca se va reface USL in cazul in care Calin Popescu Tariceanu va prelua sefia PNL, primul ministru a raspuns: "Da".

In aceasta situatia, "e foarte posibil" o candidatura comuna PSD-PNL a lui Tariceanu la alegerile prezidentiale, a mentionat el.

Intrebat daca mai stie ceva despre Traian Basescu, Victor Ponta a precizat ca mai mult ca sigur maine dimineata se vor intalni in avionul de Bruxelles, in timp ce ultima intrevedere in care doar "s-au salutat" a fost la discursul lui Joe Biden. "Pentru mine, Traian Basescu inseamna ura. A semanat vant si acum culege furtuna".