USD va desemna drept candidat la alegerile prezidentiale o persoana cu notorietate, iar printre aceste persoane, conform ultimelor sondaje publice, poate fi si Mircea Diaconu, a declarat la Romania TV liderul PSD, Victor Ponta, precizand acest scenariu ca varianta in care nu ar candida chiar el la Presedintie, citeaza Mediafax

"Eu mi-as dori sa fiu prim-ministru pana in 2016, dar un prim-ministru nu poate sa fie cu adevarat de succes in patru ani cu un presedinte care totodeauna, in loc sa il ajute, il incurca, ii baga bete in roate si cu care se lupta continuu. Daca vom gasi un candidat care sa si castige, nu doar sa fie un partener loial, eu il voi sustine pe acel candidat al nostru, al PSD-UNPR-PC. Daca nu exista o alta varianta cu sanse de castig, atunci, cu toata energia pe care o am si toate cunostintele, voi candida eu", a spus Ponta la Romania TV.

Intrebat care sunt numele de pe lista de posibili candidati la Presedintie, Ponta a reiterat ca este suficient sa fie analizate ultimele sondaje publice pentru a se constata ca nu sunt multe persoane cu notorietate, nominalizandu-i din nou in acest sens pe Mugur Isarescu, Sorin Oprescu si Calin Popescu Tariceanu, dar completand lista si cu fostul liberal Mircea Diaconu, candidat independent la europarlamentare, ca persoana care indeplineste criteriul de notorietate.

"Nu putem sa scoatem pe cineva din palarie, ci cineva care are o notorietate suficient de mare . Nu stiu, poate fi domnul Diaconu, poate fi oricum un personaj pe care nu ai nevoie sa-l faci cunoscut", a spus Ponta.

Intrebat daca Mircea Diaconu poate candida astfel din partea PSD, Ponta a raspuns ca nu exclude asa ceva, adaugand insa ca vrea sa precizeze ca nu a avut nicio discutie in acest sens cu Diaconu, care corespunde insa unui astfel de profil de candidat cu notorietate.

El a adaugat ca isi propusese sa anunte un candidat pentru Presedintie mai aproape de data de 25 mai, nu in luna septembrie, crezand in refacerea USL, proiect ale caruia sanse s-au redus insa acum la minimum.

Joi, Ponta, a declarat ca Congresul PSD la care se va desemna candidatul partidului la prezidentiale va avea loc probabil in septembrie.

Congresul PSD in care va fi stabilit candidatul sustinut de partid la alegerile prezidentiale ar putea fi convocat in zilele de 6 si 7 septembrie, au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, surse participante la sedinta CExN al PSD, unde s-a decis aceasta data.