Traian Basescu l-a criticat dur, marti, pe fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu, afirmand ca acesta a fost un "prim ministru catastrofal" care "a guvernat cu o furie extraordinara impotriva viitorului Romaniei".In schimb, presedintele a afirmat despre Adrian Nastase ca a fost un "premier bun".

Basescu si Tariceanu, in 2008Foto: Agerpres

"Tariceanu a fost un prim ministru catastrofal. Nu am mai reusit sa spun acest cuvant despre nici un prim ministru. Tariceanu a guvernat cu o furie extraordinara impotriva viitorului Romaniei", a spus presedintele, intr-un interviu acordat postului de televiziune B1 TV.

"O fi frumos, o avea papion, o fi admirat, dar cand vine vorba de caracter...", a continuat Basescu.

El a reamintit ca, in momentul in care Stolojan s-a retras din cursa prezidentiala si dupa ce a castigat alegerile prezidentiale, a oferit postul de prim ministru liberalilor, desi in protocolul coalitiei se preciza ca acesta revine PDL.

"Am fost extrem de corect cu liberalii si cu Tariceanu, le-am dat functia de premier. La scurt timp, Tariceanu sustinea cu toata taria suspendarea presedintelui", a comentat seful statului.

Presedintele a sustinut ca Emil Boc le-a propus liberalilor sa revina la guvernare, dar PNL a solicitat atunci postul de prim ministru.

"Eu avusesem lectia Tariceanu. Nu puteam sa-i mai dau o data mantatul lui Tariceanu, a distrus finantele si nu are caracter", a spus el.

In alta ordine de idei, intrebat daca il considera pe Dinu Patriciu liberal, Traian Basescu a comentat: "Nimeni nu se indoieste ca dl. Patriciu nu e liberal, e un liberal pragmatic, daca a putut sa ia Petromidia de la Nastase, a luat-o fara sa respire".