In Romania a izbucnit o adevarata polemica legata de felul in care ar fi fost infatisati romanii intr-o emisiune a celor de la Les Guignols de l¬Info. Aceasta emisiune devenita o institutie in peisajul mediatic francez e o caricatura a lumii politice si mediatice. Cei care o realizeaza au un umor caustic si necrutator, in care caricaturizeaza in primul rand defectele oamenilor politici si a celebritatilor. In ciuda unor excese si a unui umor care depaseste cateodata limitele bunului- simt, emisiunea e considerata un element esential al exprimarii democratice in Franta.

Toti cei prezenti in emisiune sint luati in deradere, iar 90 la suta din glume sint la adresa celebritatilor din Franta. Astfel, presedintele Nicolas Sarkozy e prezentat de cele mai multe ori ca un om fara umor sau amenintator, Dominique Strauss-Kahn ca un obsedat sexual, Alain Delon ca un personaj ridicol.

Emisiunea a provocat scandaluri de mai multe ori : atunci cind l-a infatisat de exemplu pe fostul prim- ministru Raymond Barre ca pe un involuntar amator de practici sado-masochiste sau pe sotia fostului presedinte Jacques Chirac ...masturbandu-se cu o geanta.

Integral pe RFI.ro