Realitatea TV a difuzat luni seara un interviu acordat, in 1991, de Nicu Ceausescu jurnalistei Lidia Mitchievici. Nicu Ceausescu se afla atunci in inchisoare, iar interviul a aparut scris intr-un ziar romanesc, "Viata Capitalei", insa inregistrarea video nu a fost difuzata niciodata pana acum.

Nicu CeausescuFoto: Captura Realitatea TV

Fiul cuplului dictatorial povesteste in interviu despre necazurile prin care a trecut, cum a fost injunghiat si talharit cand a fost adus la televiziune si se arata nedumerit de numarul mare de publicatii aparute dupa '89.

Extrase din interviu:

Despre injunghierea sa:

"Stiu cum il cheama, dar nu ma intereseaza. Autobuzul era in pozitia asta si, in timp ce m-au luat de aripi sa ma urce, cineva mi-a infipt cutitul. Mi-au luat ceasul, mi-au rupt camasa sa-mi gaseasca... dar eu nu purtam asa ceva... Ceasul era Rolex si am dat pe el vreo 7800 de dolari cand l-am cumparat eu. Era din aur, aur".

Despre boala sa:

"Cand am aparut la televiziune eram la grei, aveam in jur de 85 de kg. Acum am cam 60 de kg... Cei de la Spitalul Militar stiau exact ce am cand m-am operat...Ciroza cu noduli"

Despre Elena Ceausescu explicand ca boala lui este si o mostenire genetica:

"Este o chestie congenitala, de exemplu maica-mea, care nu a mancat decat fierturi, zarzavaturi, prostii de-astea, avea si ea niste transaminaze ridicate..."

Nicu Ceauseascu despre Ion Tiriac:

Nicu Ceausescu a explicat reporterilor ca nu da interviuri jurnalistilor romani decat dupa terminarea procesului si a respins ideea ca da interviuri strainilor "pe valuta forte":

Nicu Ceausescu: Domnul capitan poate sa confirme. daca am luat un cent, am luat mult, deci nu am luat niciun ban. Mi se face perchezitie corporala, iar daca as primi pe linie oficiala, mi-ar fi depusi la CEC. Speculatii de-astea... In orice caz, se poate merge la Banca pentru Comert Exterior unde am avut eu conturi si se poate verifica...Acum nu mai stiu cate banci sunt...

Rep: Banca Ion Tiriac, aia e cea mai tare.

Nicu Ceausescu: Eh Tiriac! N-ar da nici macar o piatra de bricheta fara sa se gandeasca ca se agata el pe undeva si sa-ti zica: Ba, ti-am dat piatra aia, acum da-mi si tu o masina.