Liderul PSD Victor Ponta a declarat, joi seara, la emisiunea "Ultimul cuvant" difuzata de B1 TV ca Uniunea Social Liberala a fost construita pe baza celor doua mari partide de opozitie, PSD si PNL, adaugand ca cele doua formatiuni politice reprezinta coloana vertebrala a USL.

Crin Antonescu si Victor PontaFoto: Agerpres

"Coloana vertebrala a USL este formata din PSD si PNL, iar ideea pentru care s-a construit USL este ca trebuie sa oferim o alternativa la PDL, nu doar la alegeri, ci si dupa 2012", a declarata liderul PSD.

"Nu doresc sa fie o ofensa la adresa PC, dar concluzia la care am ajuns este ca USL s-a construit pe baza celor doua mari partide de opozitie, PSD si PNL", a spus Ponta.

Liderul social democrata a tinut sa precizez ca "USL s-a construit pentru a polariza in jurul sau ceea ce inseamna ideea de alternativa la Traian Basescu si PDL".

Ponta a precizat ca "deciziile importante, cum a fost cea cu Sorin Oprescu, le iau si le vor lua cei doi copresedinti, Crin Antonescu si Victor Ponta, cu respectarea tuturor celorlati".

Intrebat daca PC a invatat ceva din ultimele experiente, Ponta a spus ca declaratiile lui Daniel Constantin, liderul PC, " ne arata ca da". "Da, au inteles ca discutia cu noi, PSD si PNL, trebuie sa se faca serios, ci nu in forta", a adaugat Ponta.