Adrian Nastase a descris vineri seara, la Realitatea TV, natura relatiei sale cu Traian Basescu, povestind despre "sticlele de whisky baute impreuna", despre "lungile discutii avute", dar si despre faptul ca la inceputul anului 2004, inainte de alegeri, i-a propus lui Traian Basescu ca PD sa fuzioneze cu PSD fiindca "e stupid sa fie doua partide social-democrate" si ca astfel ar putea sa recastige primaria Capitalei iar Consiliul General il va sustine total.

Adrian NastaseFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"In vremea aceea, inainte de alegerile din 2004, parea stupid sa avem doua partide social-democrate... Am avut o discutie cu el dupa ce s-a plans la presedintele Ion Iliescu de consilierii PSD si de Guvern, si i-am spus: <>. I-am propus sa mergem imediat in conferinta de presa si sa anuntam ca incepem discutiile. El a zis ca vrea timp de gandire, sa se consulte si cu ceilalti lideri ai partidului, iar apoi a iesit dupa o luna de zile, in stilu-i caracteristic, spunand ca l-am amenintat si santajat", spune Nastase.

Liderul PSD mai spune ca simte, in vizitele facute prin tara, ca are o cota de popularitate in crestere "fiindca lumea simte ca este o victima cu toate aceste dosare, ca s-a facut un exces iar lumea percepe asta".