Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat la Europa FM ca este necesara renegocierea deficitului bugetar stabilit de Romania in acordul cu Fondul Monetar International, din cauza reducerii cresterii economice previzionate.

"Eu cred ca ar fi nevoie de asa ceva si va spun si de ce: Romania si-a asumat angajamentul ca reduce deficitul bugetar de la 4,4% la 3% anul viitor, in conditiile in care se previziona o crestere economica de 3,5-4%, in termeni reali. (...) In momentul cand te gandesti la o crestere economica de doar 2%, cum vad ca sunt prognozele acum, sigur ca va fi foarte greu sa faci aceasta reducere. Romania are acum o situatie in finantele publice stabilizata, prin urmare se poate imprumuta la un cost rezonabil pe piata externa ca si pe piata interna si n-ar fi o problema sa negociem acum un 3,5, de exemplu, in loc de 3% si sa avem un efort de reducere a deficitului doar de 1%."

Theodor Stolojan spune ca daca Fondul Monetar International si Comisia Europeana nu vor fi de acord cu renegocierea deficitului bugetar pentru 2012, Romania va fi nevoita sa gaseasca noi solutii de reducere a cheltuielilor bugetare.