Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, exclude orice posibilitate de "topire doctrinara" a UNPR in proiectul viitoarei Miscari Populare. "Va spun foarte sincer ca m-a si deranjat faptul ca anumiti politicieni din PDL, ca s-o spun foarte clar, au afirmat la un moment dat ca in aceasta miscare ar urma sa ne topeasca si pe noi, ca singura noastra sansa ar fi sa intram si noi in aceasta miscare... Le spun sa se potoleasca pentru ca nu se va intampla niciodata asa ceva", a declarat Diaconescu la emisiunea "Foc Incrucisat" de la TVR Info.

"Acest partid ramane de centru stanga, care respecta valentele doctrinare de stanga, nu vom abandona acest proiect", a continuat presedintele de onoare al UNPR. Intrebat daca PDL a transmis vreun semnal privind o eventuala Implicare a UNPR in Miscarea Populara, Cristian Diaconescu a precizat ca pot avea loc discutii punctuale pe proiecte ori programe.

Miscarea Populara se va cristaliza in doua saptamani, ca proiect al partidului democrat liberal, a declarat luni la TVR 1 secretarul general PDL, Ioan Oltean. Inregistrarea marcii cu acest nume de catre fiica sefului statului a fost o previziune "absolut formidabila" a lui Traian Basescu, mai spus Oltean. "In sedinta de aseara Colegiul Director a mandat Biroul Permanent ca in termen de doua saptamani sa cristalizeze proiectul Miscarii Populare si sa il prezinte".