Cine este avocata Claudia Silinescu Gherbovan, acuzata ca a cumparat influenta judecatoarelor Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu de la Curtea Suprema

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Avocata Claudia Silinescu Gherbovan, pusa sub acuzare in dosarul Barsan, a fost pentru 12 ani judecator. Avocata, suspectata ca a intermediat mita, a fost judecator chiar la ICCJ, la aceeasi instanta unde activeaza cele doua judecatoare cercetate de DNA. Presa consemneaza ca avocata Silinescu este nepoata fostului general SIE, Tudor Constantin Silinescu. Silinescu, decedat in 2007, care a detinut functia de consilier al fostului premier Adrian Nastase.

PDL isi completeaza conducerea de la centru. Marin Anton, ales presedinte al Comisiei de Infrastructura, are peste 2 milioane mp de teren in toata tara

Democrat liberalii s-au intalnit, vineri la Timisoara, pentru a-si completa conducerea partidului cu opt posturi de secretari executivi. Marin Anton a fost propus si ales de catre delegatii prezenti la sedinta, presedintele comisiei de infrastructura. Anton este unul dintre reprezentantii cu dare de mana din Guvernul Boc. Fost secretar de stat la Transporturi, in prezent secretar de stat la Ministerul Mediului raporteaza o avere impresionanta: 2 milioane de mp de teren în toată ţara, patru apartamente, trei case, tablouri de 160.000 de euro.

Elan Schwarzenberg, mesaj catre angajatii Realitatea TV: "Oricare dintre voi se asociaza in orice fel direct sau indirect cu Sebastian Ghita si tentativa lui de furt al Realitatii se implica automat in multiple infractiuni civile sau penale"

Elan Schwarzenberg, actionar majoritar al firmei care detine Realitatea TV, a trimis angajatilor un mesaj in care spune ca "Oricare se asociaza in orice fel direct sau indirect cu Sebastian Ghita si tentativa lui de furt al Realitatii se implica automat in multiple infractiuni civile sau penale". In mesajul prezentat de paginademedia.ro Schwarzenberg le mai cere angajatilor sa reziste "cu stoicism pana reuseste justitia sa intre in actualul sediu sau in cel mai rau caz pana la 1 noiembrie cand va astept in noul sediu Willbrook".

SURSE: Unul dintre judecatorii care au dat mandat de interceptare in dosarul Barsan si-a anuntat colegii ca le sunt ascultate telefoanele

Unul dintre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care au dat mandate de interceptare in dosarul Barsan a dezvaluit informatia unui alt judecator care si-a anuntat colegii ca le sunt ascultate telefoanele, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

Adrian Vasilescu (BNR): Purtatorul de cuvant al PSD face afirmatii halucinante declarand ca banca centrala "a intrat intr-un joc extrem de periculos"

Purtatorul de cuvant al PSD a facut doua afirmatii "halucinante" la adresa Bancii Nationale a Romaniei, a declarat vineri, la Realitatea TV, consilierul guvernatorului bancii centrale, Adrian Vasilescu, dupa ce Radu Moldovan acuzase BNR ca "a intrat intr-un joc extrem de periculos" prin decizia "criminala de a creste artificial cursul euro".

Universitatea de Nord din Baia Mare (categoria a III-a) fuzioneaza cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (categoria I): "Decat sa murim ca ilustri necunoscuti, mai bine ne integram intr-o universitate cunoscuta"

Premiera: Doua universitati din categorii diferite si din orase diferite au decis sa fuzioneze. Universitatea de Nord din Baia Mare (centrata pe educatie - III) va intra in componenta Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (de cercetare avansata si educatie - I), a declarat pentru HotNews.ro rectorul din Baia Mare, Dan Calin Peter. Motivul acestei fuziuni: "evident ca sunt si probleme financiare", a spus rectorul, precizand ca decat "sa luptam pe baricade si sa murim ca ilustri necunoscuti", mai bine "ne integram intr-o universitate cunoscuta din categoria de cercetare avansata si educatie". In acest moment, mai multe universitati din tara sunt in discutii avansate pentru fuziune.

Oprea si internele. Marele pariu al remanierii

Stim ca generalul armatei de stransura (UNPR), Gabriel Oprea, isi doreste intens internele si, eventual, un minister - doua in plus. Intentia sa de a controla cel mai important minister are la baza un calcul meschin dar pragmatic. De acolo ar putea face mai multe pentru micutul sau partid si pentru sine. Administratia si internele detin parghii puternice de influentare a jocului electoral. "Cine are ministru destept de interne castiga alegerile" - este credinta unor politicieni. Ce particularizeaza, asadar, un minister ca administratia si internele in 2012?

VIDEO Presedintele Liberiei, Ellen Johnson-Sirleaf, si militantele pentru drepturile femeii Leymah Gbowee si Tawakkul Karman (Yemen) au castigat Premiul Nobel pentru Pace

Prima femeie presedinte din Africa, liberiana Ellen Johnson-Sirleaf, si compatrioata sa Leymah Gbowee, care a mobilizat femeile din tara sa impotriva razboiului civil, au castigat vineri Premiul Nobel pentru Pace, alaturi de militanta yemenita pentru drepturile femeilor Tawakkul Karman, relateaza Reuters.