Limitarea perioadei de rambursare a creditelor de consum la cinci ani, propusa de BNR, ar reprezenta "o frana pusa pieţei auto din Romania", a declarat marti directorul de marketing al Automobile Dacia, Mihai Bordeanu. El a propus la TVR Info si doua solutii pentru aceasta situatie: fie includerea achizitiei de automobile alaturi de imobiliare la exceptii, fie marirea perioadei de rambursare de la 5 la 7 ani:

"Aceasta masura in forma propusa va reprezenta o frana in evolutia pietei auto din Romania; exista solutii, trimise deja la BNR prin partenerii nostri: 1. includerea achizitiei de automobile alaturi de imobiliare la exceptii, acest lucru ar face ca achizitia unui automobil - importanta in Romania, pe planul doi dupa achizitia unei case - sa fie ca si acum; 2. sa fie o relaxare a unor parametri, solutie propusa si de APIA de la 5 la 7 ani".

De cealalta parte, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat la TVR Info ca este vorba de un proiect al BNR, care a fost supus dezbaterii publice si ca asteapta din partea reprezentantilor Dacia si argumentele pentru aceste declaratii: "nu e chiar o analiza ceea ce prezinta acum Dacia, ci reprezinta un punct de vedere care ar trebui sa aiba si o argumentare".