Sorin Ovidiu Vintu a declarat, miercuri seara, la emisiunea "Ultimul cuvant" de la B1 TV, emisiune moderata de Ion Cristoiu, ca nu se mai bucura de o imagine buna in randul salariatilor de la Realitatea, "date fiind sincopele financiare, atacurile cumplite pe imagine, duse de institutii si organizatii specializate"la adresa sa.

Sorin Ovidiu VintuFoto: HotNews.ro

"Exista tot interesul sa se colporteze ideea ca eu sunt in continuare la Realitatea si Elan este un front-man. Interesul este al celor care au incercat sa preia in mod ostil televizunea", a spus SOV.

"Imaginea mea a avut mult de suferit", a mai spus SOV, care precizeaza ca salariatii Realitatea vor fi impinsi catre reprezentatul SRI, Sebastian Ghita.

SOV sustine ca Serviciul Roman de Informatii (SRI) se afla in spatele tuturor atacurilor si dosarelor penale indreptate impotriva sa si ca dupa pierderea alegerilor de catre Geona, a inceput o agresiune serioasa la adresa sa.

"Dupa pierderea alegerilor de catre Geona, eu fiind un sustinator al proiectului acela cu Johhanis premier, a inceput o agresiune serioasa la adresa mea, mi s-au deschis o gramada de dosare penale, fara justa cauza, interdictii de a pleca din tara, blocaje financiare. Am avut aproape un an, pana in septembrie, echipe ale SRI-ului dupa mine, care se ocupau de monitorizarea, intimidarea mea. Ok. Putea acest lucru sa faca parte din procedurile de urmarire penala la care eram suspus pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, respectiv, ajutarea familiei sale cu 20.000 de euro, lucru pe care l-as face si astazi, pentru oricine", a povestit SOV.

Vintu a precizat ca "inca de la inceput" a stiut ca la baza acestor povesti "stateau noptile nedormite ale lui Traian Basescu la gandul ca va pierde alegerile". "M-am gandit ca e un fel de eliberare a domniei sale stiind ca eu am probleme", a precizat SOV.

Vintu sustine ca probele pe care le-a prezentat instantei arata care este mobilul tuturor intamplarilor.

"Sunt inregistrari ambientale, facute in diverse locatii, si exista o singura institutie care poate face acest lucru. Mobilul este inchiderea Realitatii sau de a se pune mana pe ea. O alta inregistrarea arata si cum au fost angajati asasini platiti sa ma asasineze. O asemenea informatie nu numai ca nu a ajuns la dosarul in cauza, ceea ce m-a facut sa spun ca domnii de la Parchet si de la SRI, conductorii, nu aparatul in sine, sunt complici la tentativa de asasinat; trebuia macar sectoristul sa fie anuntat", a povestit afaceristul.

"Coroborand asta cu faptul ca am fost arestat cu bestialitate de doua ori, cu faptul ca au pus o judecatoare sa ridiculizeze starea mea de sanatate, faptul ca Elena Udrea, intr-o izbucnire de veselie, a spus la un congres al PDL sa imi fie tarana usoara, ma face sa afirm ca toata aceasta operatiune este coordonata de SRI", a explicat Vintu.

SOV a mentionat si ca se va indrepta impotriva SRI si CSAT. "Am facut sesizare catre CSM prezentand probele care nu au fost prezentate la dosar. Dupa ce CSM va spune ca nu a avut aceste inregistrari, ma voi indrepta catre SRI si CSAT", a conchis fostul patron al Realitatea TV.

Intrebat de ce l-a ales pe Sebastian Ghita ca manager, SOV a raspuns ca "Ghita a venit atunci si a spus ca nu are pretentii editoriale si singura lui dorinta a fost sa-l sustina pe Geoana la alegerile din 2014. Am refuzat oferta de vanzare si am acceptat sa-l anagajez ca manager. A fost adus de membri CA, nu auzisem lucruri deosebit de rele despre el si de-aia am acceptat", a explicat SOV.

"El mi-a spus ca este obligat in mediile pe care le frecventeaza sa arate o relatie anatgonica fata de mine. Eu, initial, nu am fost de acord. Pana la urma am zis sa facem asa. Pana cand a venit la mine si mi-a zis <>, mi-a spus. Am zis "ok" si am inregistrat celebra caseta. Apoi aflu ca toate au fost facute in urma unei strategii, moment in care ma intalnesc cu Ghita si purtam o discutie clarificatoare si inregistrez si eu aceasta discutie si o dau mai departe. Atunci mi-am dat seama despre ce e vorba. Am dovezi ca am dreptate si le-am si prezentat. Da, m-a tras pe sfoara. Stiam ca daca intra ANAF-ul peste el, nu mai are bani sa finanteze Realitatea", a spus SOV.

Intrebat de ce a vandut Realitatea lui Elan Schwartzenberg, SOV a raspuns ca din partea sa a avut cea mai buna oferta. "Evident ca a fost un discount pentru situatia managementului. E un domn de buna calitate umana", a adaugat SOV.

Vintu a precizat ca nu il intereseaza situatia juridica actuala a Realitatea si ca toate declaratiile sale vor face referire la starea sa anterioara.

Despre sustinerea lui Traian Basescu in primul manadat de presedintie, SOV a spus ca la acel moment considera ca e o varianta buna. "Schimbarea de atunci a fost buna. Daca venea Adrian Nastase, era o situatie infinit mai rea", a spus Vintu.

Referitor la prezentarea casetei in care Traian Basescu lovea un copil in timp ce presedintele se afla in platoul Realitatea TV, SOV considera ca "a fost un act de impolitete la adresa invitatului", insa Traian Basescu ar fi trebuit sa stie sa pareze acel atac.

"In momentul in care am aflat de acea caseta, am avut o reactie de respingere. Era normal ca acea caseta sa fie difuzata dupa plecarea domniei sale de acolo. Faptul ca realizatorii au decis sa o difuzeze atunci, mi-a displacut profund. A fost un act de impolitete la adresa invitatului", a declarat Vintu. "(...)Daca Basescu nu era capabil sa se apere, nu avea ce sa caute la o televiziune. N-a stiut sa pareze si e problema lui. Chiar a pocnit acel copil si era intr-o situatie de tot rahatul. Vrea sa fie presedinte, trebuie sa aiba stomacul rezistent", a adaugat Sorin Ovidiu Vintu.

Vintu a afirmat ca Traian Basescu a invatat foarte multe de la el, dar, din nefericire, le aplica prost. El a continuat spunand ca teza lui Traian Basescu de a intari statul este invatata chiar de la el, "am fost unul dintre putinii romani care au facut o afirmatie atat de transanta", sustine Vintu. Intrebat daca ceea ce i s-a intamplat este o expresie a intaririi statului, Vintu a raspuns: "dimpotriva, a destructurarii". "Am fost arestat de trei ori, fara justa cauza. Un om cu starea mea de sanatate sa fie bagat la arest, e o crima, asta nu inseamna ca statul este puternic", a conchis Sorin Ovidiu Vintu.

Intrebat cate procese pe rol are in prezent, SOV a spus ca "momentan, am doua procese, dar vor mai aparea".

Referitor la situatia mass-mediei din Romania, Vintu a declarat ca presa romana este impartita in doua: "presa cotrocenista si anti-cotrocenista". "Jurnalistii fac ceea ce se numeste presa militanta. Da, jurnalistul are dreptul la opinie. Noi suntem balcanici, avem trairi", a spus Vintu. Intrebat daca SRI are agenti acoperiti in presa, SOV a raspuns "nu are?".

In legatura cu actualul sistem politic, Vintu considera ca acesta trebuie in totalitate distrus si ca primul lucru pe care opozitia ar trebui sa-l faca este sa vina la putere, desi nu da prea multe sanse acestei ipoteze.

"USL ar trebui sa vina la putere. Dar sunt sceptic. Eu asta le doresc, dar nu au prea multe sanse. Ledearshipul celor doua formatiuni politice este slab", a spus SOV, remarcand ca staful lui Victor Ponta are probleme cu justitia, in timp ce staful lui Crin Antonescu "nu este foarte bine asezat la lumina.

"Oameni importanti din jurul domnului Ponta, politicieni precum domnii Nastase, Dragnea au probleme cu justitia, sunt indepartati. Staful domnului Ponta are mari probleme din acest punct de vedere. Staful domnului Crin Antonescu nu este foarte bine asezat la lumina. Cei doi lideri nu au inteles ca ei sunt playmakeri, sunt facatori de jocuri, nu pot fugii pe tot terenul, nu au inteles ca trebuie sa-si faca un staf, ca trebuie sa comunice niste idei", a spus SOV.

"Pe Basescu il injur eu, pe Maior il injur eu, treaba lor nu este sa injure, ci sa vina cu niste solutii in care eu sa cred pentru a-i vota. Domniile lor vin si doar fac scandal la televizor. Nu cred ca aceasta alianta poate sa castige alegerile. O alianta acum, un bloc politic PNL-PSD mi se pare total aiurea, puteau sa faca o alianta post electorala eventual pentru guvernare", a continuat Vintu.

Sorin Ovidiu- Vintu a mai acordat, in cursul saptamanii, un interviu pentru cotidianul "Adevarul", in care a explicat detalii din culisele scandalului de la Realitatea TV.