Ministrul de externe Teodor Banconschi a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ca in interiorul PDL nu s-a vorbit despre plecarea sa, dupa amanarea candidaturii Romaniei la spatiul Schengen. "Nu am vazut decat cateva reactii de sustinere la adresa mea de la nume importante din partid", a spus ministrul de externe.

Intrebat daca relatiile Romaniei cu tari precum Republica Moldova, Rusia, Turcia s-au racit in ultimii ani, Baconschi a declarat ca "dimpotriva", cel putin cu Republica Moldova tara noastra a inregistrat un progres enorm in ultimii doi ani.

Teodor Baconschi a explicat si situatia sa locativa, dupa ce cotidianul ''Adevarul" a publicat informatii, potrivit carora ministrul ar detine mai multe proprietati. "Situatia mea locativa este urmatoarea: am un apartament proprietate personala pe care il inchiriez si cu banii de acolo imi platesc creditul ipotecar pentru o casa ANL", a explicat ministrul.

"Soacra mea locuia la Atena, unde avea un apartament; l-a vandut si acum locuieste aici, si-a luat un apartament si a preferat sa-l puna pe numele propriei fiice, sotiei mele", a continuat Baconschi, precizand ca totul e justificabil si ca nu se ocupa cu alte afaceri.