Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, intrebat de ce a anuntat cu o zi inainte de difuzare existenta filmului (n.r. in care presedintele parea a lovi un copil la un miting electoral din 2004) si care este rolul sau in difuzarea acestuia, ca a vorbit doar despre ceea ce a vazut cu ochii sai si nu despre film, care "a doua zi a aparut ca prin minune".

Dinu PatriciuFoto: AGERPRES

"Chiar domnul presedinte a marturisit intr-o emisiune de televiziune, care a fost adusa ca proba in acest proces, ca a lovit acel copil. Ori, proba exista la dosar. Cum de s-a dat aceasta hotarare…nu ma intrebati pe mine", a spus omul de afaceri.

Patriciu a precizat ca imaginile i se par a fi naturale, "pentru ca corespundeau cu ce am vazut eu pe viu", a adaugat omul de afaceri.

Intrebat ce au comentat colegii sai de campanie, Patriciu a raspuns: "cei care au participat la eveniment si au vazut cate ceva din scena aveau aceleasi sentimente ca si mine".

"Doua zile dupa m-am simtit obligat sa vorbesc la televiziunea din Ploiesti despre acest eveniment", a adaugat Patriciu.

Intrebat daca regreta momentul in care a vorbit despre existenta filmului, omul de afaceri a raspuns ca momentul nu a fost potrivit. "Rezultatele interventiei publice nu au fost cele pe care mi l-as fi dorit", a precizat Patriciu.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Patriciu a adaugat ca nu stie de ce declaratiile sale de atunci constituie calomnie. "Toate probele din dosar dovedesc contrariul", a precizat omul de afaceri, adaugand ca spera ca justitia din Romania va deveni independenta. "Deocamdata, pentru mine este inca o dovada ca magistratii nu au maturitatea de a fi impartiali", a mai spus Patriciu.

Presedintele Traian Basescu a castigat la Judecatoria Sectorului 1 procesul in care l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si a cerut despagubiri de un leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", dupa publicarea unui film in care presedintele parea a lovi un copil la un miting electoral din 2004, informeaza Mediafax. Sentinta va fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti, au anuntat avocatii omului de afaceri.

Judecatoria Sectorului 1 a admis, miercuri, actiunea asa cum a fost formulata de seful statului si l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum si la publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national, in doua numere consecutive.

Presedintele Traian Basescu i-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerand despagubiri de un leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", actiunea fiind inregistrata la instanta Judecatoriei Sectorului 1 la inceputul lunii decembrie 2009. Procesul a inceput in 21 aprilie 2010.

La randul sau, omul de afaceri Dinu Patriciu l-a dat in judecata pe presedintele Traian Basescu, cerand, intr-un alt dosar inregistrat la Judecatoria Sectorului 1, despagubiri de un euro. Dosarul a fost inregistrat la instanta in 3 decembrie 2009, iar procesul a inceput in 4 mai 2010. Ultimul termen in acest dosar a fost in 18 octombrie, instanta stabilind ca discutiile sa continue in 13 decembrie.