Adrian Nastase a declarat marti seara, la Antena 3, ca decizia din BPN, de revocare a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, a venit in urma unor tensiuni in partid, iar PSD avea nevoie de o siguranta ca presedintele Senatului e un reprezentant al Partidului Social Democrat. "Mircea Geoana a incercat sa-si creeze propriul centru de putere", a spus Nastase.

Nastase a explicat si afirmatiile sale si ale lui Ion Ilescu de marti, potrivit carora demersurile privind inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului nu ar mai trebui sa continue, in conditiile in care, analizand evenimentele din ultima perioada, aceasta "nu pot duce decat la un avantaj pentru PDL".

"Din punct de vedere tehnic, in momentul in care am crezut ca cei de la putere sunt de acord cu inlocuirea lui Geoana, noi am considerat ca sunt de buna credinta si vor accepta ceea ce a hotarat Curtea Constitutionala, ca cel care il va inlocui va fi din acelasi grup parlamentar. Noi am crezut ca vor accepta aceasta formula echitabila", a afirmat Nastase.

Numirea categorica a unui reprezentat al PDL nu ar aduce vreun folos PSD-ului, spune Nastase. "Si atunci de ce ar trebui sa mergem mai departe cu revocarea?", a precizat el.

"Geoana nu a digerat infrangerea din 2009 si inca nu realizeaza ca nu el a adus PSD-ului 5 milioane de voturi, ci PSD-ul i-a adus lui", a mai spus Nastase.

Adrian Nastase a declarat martica "s-a vazut foarte clar ca cei de la putere nu sunt de acord cu inlocuirea lui Mircea Geoana cu altcineva de la PSD". "Am ajunge la situatia in care postul respectiv ar reveni cuiva de la PDL sau UDMR," a spus Nastase.

"In conditiile acestea in mod clar s-a vazut ca demersurile pe formula pe care ar dori-o PDL nu pot duce decat la un avantaj pentru PDL. Rau cu rau, dar mai rau fara rau", a rezumat fostul premier.

El si-a exprimat scepticismul privind corectitudinea Curtii Constitutionale care ar trebui sa dea dreptate grupului care l-a propus pe presedintele Senatului.

Aceeasi pozitie o are si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a declarat ca PSD nu va solicita revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, iar situatia "va ramane asa cum este acum".