Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, respinge posibilitatea ca Mircea Geoana sa intre in UNPR. "Nu se pune problema prezentei, deocamdata, a lui Mircea Geoana in UNPR; el nu a solicitat acest lucru, nu exista un dialog din acest punct de vedere, nu exista tema", a declarat joi la TVR Info, Cristian Diaconescu.

Declaratia senatorului Cristian Diaconescu vine dupa ce co-presedintele UNPR Marian Sarbu l-a invitat pe Mircea Geoana sa se alature platformei de centru-stanga, Uniunea Social-Progresista, in care ar urma sa fie cooptate sindicate si alte organizatii din societatea civila.

UNPR a anuntat crearea Uniunii Social-Progresiste. Aceasta, deocamdata in stadiul de proiect supus dezbaterii publice, se anunta drept o miscare civica in care sa se regaseasca si altcineva in afara de politicieni - de exemplu, reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor, asociatiilor de proprietari, dar si oameni care nu fac acum politica. Primele discutii in chestiunea platformei de centru-stanga au fost purtate de liderii UNPR cu studenti de la facultatile bucurestene de drept, istorie si stiinte politice.