Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, luni seara, la B1 TV, ca Romania are nevoie de o crestere economica de 10% pe an, lucru ce ar putea fi posibil daca aceasta tinta este "urmarita cu seriozitate", si a criticat Banca Nationala, care incearca "politici de stabilizare ce stranguleaza cresterea economica, care inseamna consum".

Invitat in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii", moderata de Robert Turcescu, Dinu Patriciu a spus ca este "suparat pe incoerenta decizionala care domneste in Romania".

"Nu are cum sa functioneze o tara cu doua Guverne - unul la BNR si unul la Palatul Victoria - si cu trei premieri. Exista trei centre de putere", a declarat acesta.

Potrivit omului de afaceri, "Romania are nevoie de o crestere economica de 10% pe an". "Este o posibilitate, cu conditia sa o urmaresti cu seriozitate. Noi ne punem alte probleme, cum ar fi sa nu ne cada inflatia in cap", a spus Patriciu, care a criticat deciziile BNR, ce sunt in mare parte de stabilizare, distrugand astfel cresterea economica.

"Cred ca e adunata la Banca Nationala o cantitate de competenta uriasa, dar ca filozofie cred ca gresesc. Incearca politici de stabilizare, iar cele mai stabile structuri sunt cele moarte. Politici de stabilizare care stranguleaza cresterea economica, de care avem nevoie ca de aer, iar cresterea economica inseamna consum", a sustinut Patriciu.

Intrebat daca mai colaboreaza cu Adina Valean, omul de afaceri a afirmat ca are foarte bune relatii si cu Crin, si cu Adina".

"Am foarte bune relatii si cu Crin, si cu Adina. Una e politica, alta e prietenia", a comentat omul de afaceri, cand a fost intrebat daca mai are vreo legatura cu fosta sa colaboratoare.

Potrivit EVZ.ro, Adina Valean a condus una din fundatiile omului de afaceri, Institutul de Libera Initiativa. A ajuns deputat de Prahova, filiala controlata de Patriciu, iar presa a dezvaluit ca aceasta a obtinut de la o firma controlata de Dinu Patriciu 104.325 de euro, printr-un contract de consultanta.

Dinu Patriciu afirma ca i-a spus deschis lui Ion Iliescu, de fata cu martori, ca are sansa sa fie ultimul prim secretar bolsevic al Romaniei sau primul presedinte democrat.

Intrebat ce a fost, pana la urma, Ion Iliescu, Dinu Patriciu a raspuns: "In prima legislatura, a fost prim secretar. In cea de-a doua, a fost un presedinte democrat".

Dinu Patriciu a fost intrebat de Robert Turcescu si "daca s-a impacat cu Traian Basescu".

"Nu. Nu. Nu am stat de vorba cu Traian Basescu de ani de zile, de multi ani", a raspuns acesta.