Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat marti, in cadrul emisiunii "Ultima ora" difuzata de Realitatea TV, ca a avut o saptamana care l-a amarat mai mult decat sa-l ingrijoreze si ca a vazut o inscenare in cadrul PSD.

Mircea GeoanaFoto: AGERPRES

Intrebat de unde a plecat scandalul, Mircea Geoana a declarat ca e posibil sa fi plecat de la vizita in America sau de la faptul ca nu a vrut sa renunte la sefia Camerei pentru a veni un altul care putea sa promita multe lucruri in cazul suspendarii presedintelui Basescu.

Geoana acuza ca intreaga procedura nu a fost statutara. El sustine ca 20 si ceva de membri ai Comisiei au votat prin telefon, iar Comisia este formata din 9 oameni, nu din 48, asa cum s-a intamplat, iar aceasta nu are dreptul sa propuna sanctiuni.

Mircea Geoana spune, referitor la posibilitatea ca puterea sa-l puna in postura de aliat al puterii, ca ceea ce l-a deranjat cel mai mult a fost ca nu a putut comunica cu colegii din partid sau improscarea din noroi din partea unor colegi precum Dan Sova sau Rizea.

Intrebat daca poti fi loial unui partid cu forta, presedintele Senatului a raspuns tot cu o intrebare, si anume, "ce inseamna un partid?". Geoana spune ca relatia sa cu PSD-ul nu consta in relatia sa cu Ion Iliescu sau Victor Ponta, ei sunt simpli colegi. Pentru Geoana, PSD inseamna "milioane de votanti care isi pun speranta in noi".

Acesta si-a continuat tirul acuzelor si sustine ca ceea ce a facut Victor Ponta este o stratagema ieftina si cunoscuta, mai ales ca Ponta a "jucat" cu demisia pe masa. Fostul lider al PSD a vorbit de strategia lui Ponta care a spus ca, daca nu se respecta decizia partidului, el isi va da demisia.

Geoana a afirmat ca discutia despre vizita in America s-a mutat la "dorinta" lui de a candida la alegerile prezidentiale viitoare, totul pentru ca Victor Ponta "sa-si testeze calitatile de lider al PSD". Geoana a mai spus ca victoria lui Victor Ponta este, de fapt, o victorie impotriva propriului partid. Liderul social-democrat recunoaste ca Antonescu este pe primul loc in sondaje pentru postura de candidat la prezidentiale din partea USL, dar spune ca decisiv ar trebui sa fie sondajele de dinaintea alegerilor. "Daca Crin va fi pe primul loc e normal ca el sa fie candidatul fiindca eu nu-mi doresc sa pierdem prezidentialele, iar daca altul e pe prima pozitie atunci am zis ca e firesc ca acela sa candideze fiindca nici Crin, dar nici eu nu-mi doresc sa pierdem alegerile", si-a explicat acesta pozitia.

Intrebat daca s-a gandit sa-l dea in judecata pe Victor Ponta, Geoana a spus ca, din punct de vedere legal, toata procedura declansata este ilegala si nestatutara si "ne aflam in fata unui abuz de putere", referitor la actiunile lui Victor Ponta.

Mircea Geoana a mentionat ca, asa cum partidul s-a debarasat de el, asa se va intampla cu oricine va incerca sa aiba o parere in interiorul partidului, iar cei care considera ca Mircea Geoana este lipsit de ajutor, se inseala.