USL a decis declansarea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Uniunea Social-Liberala a decis, luni, declansarea procedurii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu. "Speram sa avem sustinerea majoritatii poporului roman", a declarat liderul PNL Crin Antonescu, adaugand ca "Incercam sa scutim de inca un an de suferinta cea mai mare parte a populatiei". "Nu este un moft", spun liderii USL (PSD, PNL si PC), care au anuntat ca in cadrul uniunii politice va fi constituita o comisie care va redacta cererea de suspendare, in paralel cu lansarea unei dezbateri publice pe aceasta tema. Cererea de suspendare va fi gata, cel mai probabil, intr-o saptamana, spun liderii USL. Decizia finala va apartine grupurilor parlamentare ale celor trei formatiuni din USL, care vor hotari daca solicitarea va merge sau nu in plenul Parlamentului.

Tehnica suspendarii, varianta Nastase

Noua actiune de suspendare a presedintelui Traian Basescu, decisa de USL luni, 21, noiembrie, urmareste obtinerea unor beneficii de imagine, nu rezultate clare. Cine citeste in mod corect declaratiile lui Adrian Nastase pe tema suspendarii intelege doua lucruri: ca ideea ii apartine si ca votul in Parlament va fi ultima bataie de cap a celor de la USL. Multi s-au repezit sa-i critice pe Ponta si Antonescu pentru o decizie aparent irationala, fara sorti de izbanda, cata vreme succesul ei depinde de Parlament. Gresit. Miza bataliei s-a mutat in afara Parlamentului. De unde stim asta?

Sorin Blejnar, ANAF: Victor Ponta a luat bani si de la Sorin Ovidiu Vantu. Sunt peste 300 de mii de dolari incasati pe servicii fictive

Seful ANAF Sorin Blejnar si-a continuat, luni seara, la TVR 1 tirula cuzelor la adresa lui Victor Ponta spunand ca "asociatia acestuia de automobilism" a primit ilegal bani, pe prestari de servicii fictive de la Robert Negoita, Umbrarescu si Sorin Ovidiu Vantu fiind vorba de o suma de peste 300 de mii de dolari.

ANAF a publicat in Monitorul Oficial procedura privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor companiilor

Fiscul va analiza comportamentul declarativ al contribuabilului pentru ultimii doi ani, in cazul obligatiilor cu termen de declarare lunara si ultimii 3 ani pentru contributiile cu termen de declarare trimestrial, iar daca va gasi cel putin 4 declaratii depuse in perioada analizata, atunci impozitarea se stabileste in mod automat, se arata in Ordinul pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, publicat vineri in Monitorul Oficial. (Ordinul ANAF nr. 3392/2011 – Stabilire din oficiu impozite nedeclarate de contribuabil)

FOTO Ceai, pirati si ocupanti. Cum am intalnit viitorul politic al omenirii

De 3 ore stateam zgribulit pe un butoi printre protestatarii de la Occupy Wall Street (OWS). Participam, alaturi de alti 40 de oameni, la un grup de discutii cu tema “Media si OWS” si nu ma mai puteam abtine: voiam sa iau cuvantul, sa le vorbesc. Priveam incurcat catre Brian, fiul unei familii americane din clasa mijlocie, un tanar de 28 de ani care dormea de 4 saptamani in corturile de pe Wall Street. El era “facilitatorul” intalnirii si de el depindea inscrierea mea la cuvant.

Stephen Hawking: Colonizarea spatiului cosmic, singura sansa pentru supravietuirea omenirii. Va fi greu de evitat un dezastru in urmatorii 100 de ani

Stephen Hawking sustine ca singura sansa pentru supravietuirea omenirii este colonizarea spatiului cosmic. Omul de stiinta este de parere ca va fi dificil pentru omenire sa evite un dezastru in urmatorii 100 de ani, scrie Huffington Post.

Efectele excluderii lui Geoana: O noua formatiune politica si dezertari la nivel parlamentar

Dupa excluderea din partid, Mircea Geoana a anuntat ca se pregateste pentru un nou proiect politic. Potrivit surselor Hotnews.ro, decizia luata in sedinta Comitetului Executiv era asteptata de catre fostul presedinte PSD, acesta lucrand intens in ultima perioada la o noua structura politica. Totodata in urmatoarele zile se asteapta o serie de demisii din PSD la nivel parlamentar, apropiati ai lui Mircea Geoana si chiar plecarea lui Marian Vanghelie, sustin sursele citate. De altfel, presedintele organizatiei de Giurgiu, Adrian Popescu un apropiat al lui Marian Vanghelie, si-a anuntat demisia din PSD dupa sedinta CEX.

VIDEO Cum se explica scandalurile sexuale din scoli? Daniel David: Printre cauzele aparitiei acestor legaturi intre profesor si elev se numara si posibilitatea de a comunica prin Facebook, Mess, SMS

Multitudinea de metode de comunicare multimedia intre profesori si elevi, lipsa popularizarii regulamentelor interne in scoli si lipsa unei supravegheri adecvate a copiilor de catre parinti sunt principalele cauze ale aparitiei tot mai multor cazuri de relatii sexuale intre profesori si elevi. Concluzia apartine profesorului Daniel David, de la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai. Invitat la Discutia de luni, o emisiune HotNews.ro - RFI, realizata de Dan Tapalaga, Stefan Vlaston, profesor si presedintele organizatiei EDU CER, a declarat ca o alta cauza a acestei probleme este si "admiterea in sistem a personalului didactic".

VIDEO Relatare din sala de judecata. Cum a hotarat Curtea Suprema arestarea preventiva a primarului Sorin Apostu. Cum a ajuns premierul Emil Boc in stenogramele dosarului

Curtea Suprema a hotarat, luni, 21 octombrie, ca primarul Sorin Apostu va ramane arestat preventiv 29 de zile in doarul in care procurorii DNA il acuza de luare de mita. In sala de judecata, democrat-liberarul Sorin Apostu si-a aparat nevinovatia negand toate acuzatiile de luare de mita formulate de anchetatori. In fata instantei primarul a declarat ca nu stia ca sotia lui avea contracte tocmai cu firmele cu care el ca primar a incheiat contracte pe bani publici.

VIDEO Mircea Geoana, exclus din PSD. Ion Iliescu este in acest moment o piaza rea pentru acest partid. Iliescu si Nastase au pus in fruntea partidului o marioneta cu apucaturi tiranice, pe care o manipuleaza

Mircea Geoana a fost exclus din PSD. Informatia a fost anuntata chiar de Mircea Geoana, care a afirmat ca "din pacate, acest partid, atata vreme cat e condus din umbra de domnii Iliescu si Nastase, nu are nicio sansa de reforma".

Captain Euro si criza. Cum a devenit tinta ironiilor un personaj de benzi desenate creat de UE acum 10 ani si uitat de aproape toata lumea

"Abia astept urmatoarea aventura a lui Captain Euro". Aceasta propozitie a fost scrisa marti de mai multi jurnalisti ai unor publicatii economice importante pe conturile lor de Twitter (Christopher Adams - Financial Times, Peter Spiegel - Financial Times si Charles Forelle - The Wall Street Journal), facand referire la evolutia situatiei din UE, afirmatia fiind preluata rapid si de alti utilizatori ai acestui serviciu.

Cazul baschetbalistului Chauncey Hardy. Procurorii parchetului Tribunalului Giurgiu: Ne apropiem de finalizarea dosarului, adica trimiterea lui in instanta

Procurorii parchetului Tribunalului Giurgiu, cei care investigheaza cazul mortii baschetbalistului american Chauncey Hardy, sustin ca au audiat toti martorii din dosar si ca mai asteapta cateva documente pentru a finaliza dosarul. “Au fost audiati toti martorii si partile implicate. Ne apropiem de finalizarea dosarului, adica trimiterea lui in instanta”, a declarat procuror sef de sectie, Filip Aurelian din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu. Principalul suspect in acest caz este Ionut Tanasoaia al carui mandat de arestare preventiva a fost prelungit cu 30 de zile.