Istoricul Neagu Djuvara l-a criticat pe liderul PNL, Crin Antonescu, dupa ce acesta a spus recent ca Ion Iliescu s-a retras din politica. "Ca sa spui o asemenea prostie implinesti o vorba romaneasca: Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Asta este Crin Antonescu", a spus Djuvara, intr-un interviu realizat de Robert Turcescu si din care au fost prezentate fragmente in timpul emisiunii "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1 TV marti seara.

Istoricul Neagu DjuvaraFoto: Agerpres

Djuvara a vorbit despre mai multi politicieni romani, precum Ion Iliescu, Crin Antonescu si Victor Ponta.

Despre Crin Antonescu: "Iubitii de liberali sunt condusi acuma de Antonescu. Acum cateva zile a declarat ca Iliescu s-a retras din politica. Ca sa spui o asemenea prostie implinesti o vorba romaneasca: Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Asta este Crin Antonescu".

Despre Ion Iliescu: "Sa nu uitam ca el a fost adus de un grup, nu este initiatorul. Stiindu-se de la sfarsitul epocii Ceausescu ca ar fi unul dintre posibilii succesori, pus deoparte de Ceausescu, deci o parte din PC care a vrut sa pastreze puterea l-au luat pe acesta ca pe un fel de port drapel. In spatele sau este un grup intreg, posesor de industrii".

Despre Victor Ponta: "Nu este decat o marioneta in mainile eternului Ion Iliescu. El il dirijeaza pe Victor Ponta, se vede foarte clar"

Interviul integral cu istoricul Neagu Djuvara va fi difuzat la finalul lunii decembrie.

In 29 noiembrie, Crin Antonescu a spus ca tara este condusa de "doi comunisti", Traian Basescu si Emil Boc, in timp ce despre Ion iliescu a afirmat: "Daca vreti sa zicem asa, Ion Iliescu e retras, e intr-o pozitie de onoare, participa la niste intalniri ale PSD, spune lucruri corecte. Ce spune astazi Ion Iliescu este corect de la cap la coada, adica vorbeste despre separatia puterilor in stat, despre echilibrul parlamentar, despre democratie, iar Romania, stimate domn, e singura tara din Europa care e condusa de doi comunisti, Traian Basescu si Emil Boc. Ion Iliescu nu mai conduce demult Romania".