Senatorul PSD, Miron Mitrea, sustine ca Adrian Nastase nu mai vrea sa fie premier. "Probabil ca in sufletul sau si-ar dori sa mai ajunga o data prim ministru; dar la nivel rational in mod cert nu; am discutat cu el de-a lungul timpului si mi-a spus ca nu mai vrea", a declarat Mitrea la TVR Info.

Mitrea a dat exemplul sau personal spunand ca nu si-ar dori sa mai ajunga la conducerea vreunui minister economic. "Este masochism sa vrei de doua ori intr-o asemenea zona; lucrurile nu sunt roz si e o viata speciala", a spus senatorul.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au achitat pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara" in care fostul premier, fostul sau consilier Ristea Priboi si fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, sunt acuzati de fapte de coruptie.

Decizia nu este definitiva si a fost deja atacata cu recurs. Procurorii DNA au cerut o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru Adrian Nastase in acest caz. Dosarul "Matusa Tamara" este al treilea in care fostul premier Adrian Nastase a fost deferit justitiei de catre DNA.v