Incepand din 2012, aproximativ 12 500 de "luptatori in revolutie" nu vor mai primi indemnizatii, a declarat joi la TVR Info Nicolae Ivaschescu, secretar de stat in ministerul Muncii. Urmasii persoanelor decedate, ranitii si cei care au fos arestati primesc in continuare aceasta indemnizatie, a mai spus Ivaschescu, atragand atentia ca prin ordonanta Guvernului vor fi eliminate doar indemnizatiile, dar nu si drepturile pe care le au revolutionari.

"Potrivit Legii 341 din 2004 aceste persoane au si alte drepturi, dar acestea nu sunt suspendate si sunt in continuare in vigoare: atribuirea in proprietate a 10 000 de metri de teren extravilan si a 500 de metri intravilan, servicii de sanatate gratuite, gratuitate la transportul urban, pensionarea cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard, diverse scutiri de impozite, prioritate in asigurarea unei locuinte din fondul social, stabilirea chiriei la nivelul minim", a explicat secretarul de stat in ministerul Muncii.

Nicolae Ivaschescu a precizat ca plata a 12 500 de indemnizatii in 2012 ar presupune un efort financiar de aproximativ 70 de milioane de euro.