Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas a declarat miercuri seara, in cadrul emisiunii "Ultimul Cuvant", difuzata de B1 TV, legat de cazul politistilor arestati pentru luare de mita, ca acei oameni ai legii nemultumiti de salariul platit de stat pot pleca oricand in alt domeniu de activitate.

Ministrul nu a dat mai multe detalii referitoare la cazul polististilor de la sectia 1 si 3, "deoarece e o actiune in derulare".

"Vom continua o anumita munca specifica in a identifica cauzele pe de-o parte si sa vedem daca pe langa acestia sunt si altii care cunoasteau fenomenul. Vor fi si alte persoane audiate in acesta cauza, atat politisti cat si civili", a spus Igas, adaugand ca daca vor fi si alti angajati implicati, "ei vor avea aceeasi soarta".

"Nu e normal ca un politist sa vina sa-ti zica ca nu e multumit cu ce castiga si sa-ti ceara spaga. Eu nu accept lucrurile astea. Romania nu-si permite astazi sa plateasca mai mult, nu esti multumit, nimeni nu te opreste sa te duci in alt domeniu de activitate", a spus Igas.

"Nu vom permite niciun fel de abatere", sustine Igas, precizand ca "cel care vine si iti cere sa respecte legea, trebuie in primul rand el sa o respecte".

Igas a vorbit si de salariile politistilor, precizand ca intreg sistemul bugetar a avut de suferit in acest sens, iar lefurile actuale reprezinta maximul pe care Romania isi permite sa-l plateasca.

"Daca au avut de suferit salariile, au avut de suferit salariile tuturor bugetarilor. Cei care castigam un ban din sistemul de stat e sustinut de oamenii care ne sustin pe noi toti, majoritatea dintre ei castiga mai putin decat un politist. Politistul daca nu este multumit cu ceea ce primeste astazi n-are decat sa renunte la statutul de politist si sa se duca sa lucreze in fabrica", a spusTraian Igas.

Traian Igas a declarat ca este de acord cu instalarea camerelor de luat vederi in sectiile de politie."Vom incerca sa implementam modelul si pe masinile de politie, pentru a elimina abuzurile", a mai spus ministrul, adaugand ca astfel va fi preluat modelul american.