Deputatul PSD, Robert Negoita a declarat joi seara, la TVR Info ca isi va prezenta demisia daca se va demonstra ca a obtinut avantaje din politica. Intrebat daca firmele sale au avut vreun contract cu Insomar, Negoita a raspuns: "Nu cred".

"Daca cineva imi demonstreaza mie, nu cu stiri pe surse, nu cu banuieli, cu probe ca eu as fi avut vreun avantaj din politica, eu imi dau demisia din toate functiile si plec acasa, pentru ca eu cred ca Romania e prea plina de oameni corupti care, din nefericire, ne conduc astazi", a declarat iritat deputatul PSD.

Intrebat daca firmele sale au avut vreodata un contract cu Insomar, deputatul PSD a raspuns:"La momentul la care discutati, nu cred, dar eu atunci cand am intrat in politica, m-am angajat public ca nu mai fac afaceri.

Negoita a revenit ulterior cu o completare:"Aaa, ca firmele mele au avut vreodata de-a face cu Insomar-ul, pai..., eu timp de 15 ani am avut firme si am avut contracte cu zeci de mii de entitati private".

Deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Robert Negoita sunt cercetati de DNA, intr-un dosar disjuns din cel in care a fost trimis in judecata omul de afaceri Ioan Niculae, pentru fals in inscrisuri si spalare de bani. Informatia apare in rechizitoriul prin care au fost trimisi in judecata Ioan Niculae si presedintele Organizatiei Judetene Braila a PSD, Gheorghe Bunea Stancu, in legatura cu finantarea campaniei electorale a lui Mircea Geoana. In acest dosar este mentionat si numele omului de afaceri Sebastian Ghita.

DNA i-a trimis miercuri, 11 ianuarie, in judecata pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la Insomar, acestia fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.