Deputatul PDL, Cezar Preda, a declarat marti la TVR Info ca exista o masa critica in partid care sa-si doreasca schimbarea lui Emil Boc, confirmand astfel discutiile aprinse intre conducerea partidului si parlamentarii PDL. Preda considera ca o schimbare la nivelul Executivului ar aduce mai multa luciditate in Guvern.

"O sedinta a PDL este una furtunoasa...l-am rugat pe primul ministru sa nu mai foloseasca aceasta marota: ca Romania nu trebuie sa iasa din stabilitate, ca ramane neguvernabila si toate acestea se intampla daca pleaca domnia sa; l-am rugat sa nu mai foloseasca acest lucru pentru ca nu e unicul om care poate solutiona probleme Romaniei, ca vine alt premier de la partid si chiar i-am spus ca schimbarea unor guverne ar aduce mai multa credibilitate, pentru ca daca ramane un singur Guvern care vine si spune eu stiu ce am de facut si eu ce fac este bine pentru tara, lumea se satura si nu crede; nu i-am spus trebuie sa pleci si sa vina altcineva, pentru ca nu era cadrul", a declarat Preda la TVR Info.

Angajamentele asumate de coalitia de guvernare trebuie respectate, dar asta nu inseamna ca partidul trebuie sa ramana blocat.