Invitat joi seara in cadrul emisiunii "Ultimul Cuvant", difuzata de B1 TV, ministrul de Interne Traian Igas a nu a dorit sa comenteze motivarea Curtii Constitutionale care a declarat neconstitutionala legea comasarii algerilor din 2012, dar a precizat ca alegerile vor avea loc conform calendarului.

Traian IgasFoto: Agerpres

"E clar ca ne indreptam spre alegeri separate. In iunie vom avea alegerile locale, urmeaza sa stabilim data la care se vor organiza aceste alegeri, iar in noiembrie, categoric vom avea alegeri parlamentare, asa cum prevede Constitutia Romaniei - anume ca mandatul parlamentarului este fix, de patru ani", a declarat Igas.

Ulterior, se va stabili o data si pentru alegerile parlamentare, actiune pentru care este nevoie si de votul opozitiei.

"In acest context, sunt convins ca opozitia, care a intrat in greva in aceasta saptamana, va trebui sa revina la sentimente mai bune, sa vina in Parlament, sa legiferam", a mai sus ministrul de Interne.

Potrivit motivarii CCR, alegerile nu pot fi comasate pentru ca exista riscul ca unii alegatori sa stea prea mult la urne, iar altii sa nu aiba timp sa citeasca toate cele sase buletine de vot si astfel le este incalcat dreptul constitutional la libera informare.