Emil Boc a vorbit la TVR si despre scandalul stranit de numirea consilierului sau personal, Victor Vevera, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Transelectrica. Boc a recunoscut ca vevera nu avea competenta necesara de a ocupa acel post si ca nu a fost bine informat dspre aceasta numire.

"Domnul Vevera este foarte bun pe siguranta nationala unde are o expertiza buna... Un consilier personal nu avea ce cauta acolo. N-am fost in tema cu numirea lui. Cand l-am contactat, omul a fost foarte corect si si-a dat demisia", a declarat Boc.

Numirea lui Vevera ca sef al CA de la Transelectrica a starnit o serie de controverse fiind pusa sub semnul indoielii pregatirea sa profesionala in domeniul energetic.

CV-ul sau arata ca in ciuda varstei sale, 45 de ani, are o experienta profesionala foarte scurta. In CV sunt prezentate doar functiile detinute din 2006 pana in prezent. In perioada 2006-2008, a fost consilier pentru securitate nationala la Camera Deputatilor, in perioada 2008-2009 a fost consilier al unui director general de la Ministerul Administratiei si Internelor, iar din 2009 pana in prezent consilier al primului-ministru pe probleme de securitate nationala.

A studiat la Colegiul National de Aparare si la Colegiul Superior de Siguranta Nationala.