Presedintele PSD a declarat duminica seara, la Realitatea TV, ca nu crede ca era necesar ca in discursul sau din Parlament sa se apuce sa-l injure pe Mihai Razvan Ungureanu deoarece "are responsabilitatea" unui om politic matur.

Victor PontaFoto: ALDE

"Eu nu cred ca trebuia ca inainte ca domnul Ungureanu sa-si ia functia in primire, sa ma apuc sa-l injur. Eu nu cred ca daca tipi mai tare, ai dreptate. Nu mai sunt nici presedintele TSD, sunt unul din cei doi lideri ai unei aliante politice care se prefigureaza ca va castiga alegerile", a declarat acesta argumentand ca si-a dorit sa scoata discutia "din aceasta fundatura" pentru a axa discursul politic pe proiecte si nu pe oameni.

Ponta spune ca-i intelege supararea lui Crin Antonescu "pentru ca si in jurul meu, si in jurul sau, exista o curte de curteni care ne spun: Esti mai frumos decat Ponta! Esti mai frumos decat Antonescu! Dar USL merge mai departe".

Seful social-democratilor recunoaste insa ca trecerea in Parlament a guvernului Ungureanu reduce foarte mult sansele pentru anticipate.

Acesta mai spune ca iesirile lui Antonescu au fost generate si de faptul ca presedintele PNL isi doreste foarte tare sa castige alegerile prezidentiale viitoare din partea USL, "iar din 2004, alegerile se castiga cu un altfel de limbaj". Nu exista nicio varianta in afara de USL", a conchis Ponta.

Copresedintele USL spune ca ar vrea sa vada daca premierul Ungureanu are puterea sa o retraga din fruntea Camerei pe Roberta Anastase, despre care spune "ca reprezinta imaginea fraudei".